Skip to content

La Línia L10 de Metrovalencia en 2021

12/12/2019
Visita obres L10 - Metrovalencia
Comarca: València

Este passat dimecres es va fer una visita institucional a les obres de la futura Línia L10 de Metrovalencia. Una línia que connectarà el barri de Natzaret i el centre de la ciutat en 2021. A més, s’estudiarà la connexió amb la façana marítima.

Visitaren estes obres l’alcalde de València, Joan Ribó, el president de la Generalitat, Ximo Puig, el conseller de Política Territorial, Obres Públiques i Mobilitat, Arcadi España, el regidor de Mobilitat Sostenible, Giuseppe Grezzi, i la vicealcaldessa i regidora de Desenvolupament Urbà, Sandra Gómez.

La comitiva oficial pogué comprovar, l’evolució d’estes obres de la línia L10 de Metrovalencia durant una visita tècnica inciada a l’estació del carrer Alacant. Seguidament van recórrer el túnel i acabaren la visita al carrer Amado Granell pel túnel d’eixida de l’estació d’este carrer. Ací es connectarà amb la primera parada en superfície de Germans Maristes.

L’acalde manifestà que «la futura L10 es convertirà, en estiu del 2021, en un equipament públic essencial perquè, enllaçarà una de les zones de València més castigades històricament, com és el barri de Natzaret, amb el centre, i amb la vista posada en una possible ampliació cap a la Marina i el Cabanyal”.

A més, Ribó indicà que esta línia L10 «facilitarà l’accés a servicis com la Ciutat de la Justícia i zones d’atractiu turístic com la Ciutat de les Arts i les Ciències, i millorarà la connectivitat de la ciutat amb tota l’àrea metropolitana». I va afegir que «contribuirà en la reducció d’emissions contaminants, en el marc de la política de mobilitat de la ciutat que aposta per lluitar contra el canvi climàtic».

Per la seua banda, el president de la Generalitat assegurà que «la L10, que utilitzaran uns 3 milions de passatgers, compactarà la relació d’uns barris i altres». A més, Ximo Puig anuncià que abans de falles es farà pública la cronologia de l’ampliació de la xarxa, «amb la unió amb la Marina com una realitat».

50 milions d’euros de presupost per a la línia L10 de Metrovalencia

La construcció d’esta Línia L10 té un pressupost total de 50 milions d’euros. El tram té uns cinc quilòmetres i inclou tres parades subterrànies (Alacant, Russafa i Amado Granell) i cinc en superfície (Germans Maristes, Ciutat de les Arts i les Ciències, l’Oceanogràfic, Moreres i Natzaret).

El projecte està cofinançat per la Unió Europea, a través del programa operatiu del Fons Europeu de Desenvolupament Regional (FEDER) de la Comunitat Valenciana 2014-2020, que aporta 20 milions d’euros.

A més, una volta acabada esta primera actuació, Ferrocarrils de la Generalitat Valenciana (FGV) començarà les obres d’arquitectura i equipament de parades i estacions. Finalment, s’executarà l’electrificació i subestacions, la senyalització, comunicacions i els tallers provisionals.

Actuacions en execució i previstes

En l’actualitat, s’està treballant en les obres d’infraestructura entre les parades d’Amdado Granell i la prolongación fins a la nova parada de Germans Maristes.

La inversión d’esta primera actuació ascendix a quasi 3.665.000 euros i es preveu que s’acabe a principis de 2020.

D’esta manera s’inclou la construcció de la rampa de connexió del  túnel de l’estación d’Amado Granell i el tram tramviari en superfície (a l’altura de la seu del Col·legi de Metges). També inclou esta actuació la connexió amb la plataforma actualment construïda i juntament amb la nova parada de Germans Maristes.

Próximamente es repondrà el tram tramviari en l’encreuament amb el carrer Antonio Ferrandis. Este vies es retiraren en el seu moment per a facilitar la circulació del trànsit rodat.

Joan Ribó
Ximo Puig

Infoguiavalencia.com oferix el seu contingut completament debades. El nostre objectiu principal és oferir informació objectiva i independent al voltant de la realitat valenciana en temes, fonamentalment, de cultura, oci, falles, resta de festes, comarques, ciutat i turisme.

És per això que et demanem una miqueta d'ajuda. Segurament per a tu no serà massa esforç, encara que la suma de tots i de totes ens farà poder tindre un millor futur i seguir informat de manera independent.


Infoguiavalencia.com ofrece su contenido completamente gratis. Nuestro objetivo principal es ofrecer información objetiva e independiente sobre la realidad valenciana en temas, fundamentalmente, de cultura, ocio, fallas, resto de fiestas, comarcas, ciudad y turismo.

Es por eso que te pedimos un poquito de ayuda. Seguramente para ti no será demasiado esfuerzo, aunque la suma de todos y de todas nos hará poder tener un mejor futuro y seguir informando de manera independiente.