Acabades les primeres obres de la Línia 10 de Metrovalencia

19/02/2020

Línia 10 Metrovalencia

La Línia 10 de Metrovalencia (Alacant – Natzaret) ha vist acabades les obres d'infraestructura entre les parades d'Amado Granell i Germans Maristes.

En l'actuació duta a terme s'ha acabat la rampa de connexió entre el túnel de la parada d'Amado Granell i el tram en el qual esta línia va en superfície fins a Germans Maristes. Ferrocarrils de la Generalitat Valenciana (FGV) ha tingut una inversió de 3.881.373 euros per a efectuar estes obres.

Les persones que en un futur baixen en la parada de Germans Maristes tindran a prop Quatre Carreres, Ciutat de la Justícia, Ciutat del Bàsket, Font de Sant Lluís i el futur pavelló València Arena. També un important centre comercial, ara també en reformes, com és el Centre Comercial Saler, així com tot el complex de la Ciutat de les Arts i de les Ciències. 

Índex / Índice
  1. La Línia 10 unirà el carrer Alacant i Natzaret
    1. Unes obres de la Línia 10 que es van parar en 2011

La Línia 10 unirà el carrer Alacant i Natzaret

Esta Línia 10 de Metrovalencia actualment en obres, servirà per a unir el centre de la ciutat de València, des del carrer Alacant, fins a Natzaret, passant per la Ciutat de les Arts i les Ciències, com hem dit adés. Este tram no té servici de metro ni de tramvia actualment.

Esta línia té un recorregut en subterrani i en superfície. Té un total de 5,3 quilòmetres, 8 estacions i parades (3 subterrànies i 5 en superfície).

Unes obres de la Línia 10 que es van parar en 2011

Les obres que ara estan en plena execució es van iniciar en 2006 i es van parar en 2011 per falta de pressupost. Va ser en 2017 quan la Generalitat va tornar a reprendre estes obres després d'invertir uns 200 milions d'euros, tenint cofinançament de la Unió Europea a través del programa operatiu del Fons Europeu de Desenvolupament Regional (Feder) de la Comunitat Valenciana 2014-2020.

Go up