La línia 9 de Metrovalència s’allargarà fins al cas urbà de Riba-roja de Túria

Metrovalència, Riba-roja de Túria, prolongació, mobilitat, estació, Barranc dels Moros, transporte público, movilidad, estación de metro, casco urbano

La consellera de Política Territorial, Obres Públiques i Mobilitat, Rebeca Torró, ha presentat a Riba-roja de Túria el pla de prolongació de la línia 9 de Metrovalència fins a l’entorn de la zona del Barranc dels Moros, amb un pressupost total entre 22 i 23 milions d’euros. L’actuació, que s’executarà en la primera etapa, busca integrar-se amb el disseny del Barranc dels Moros, tindre la menor afectació als veïns durant la seua construcció i garantir la major accessibilitat.

Metrovalència a Riba-roja de Túria

L’estació de Riba-roja de Túria és la més propera al municipi, però es troba en el parc industrial de la localitat, lluny del casc urbà: Riba-roja de Túria, Masia de Traver i València la Vella (Línia 9) i el Clot (Línia 2), però cap d’elles es troba dins del seu nucli urbà.

Amb esta nova estació de Metrovalència, que serà subterrània, es facilitarà l’accés al transport públic i es fomentarà una mobilitat més segura i sostenible en la comarca.

L’alcalde de Riba-roja de Túria, Robert Raga, ha mostrat la seua satisfacció per l’execució d’esta obra que és una “reivindicació històrica del nostre poble”. A més, juntament amb la recent integració tarifària que ubica a Riba-roja en zona B, els usuaris del metro es beneficiaran d’unes tarifes més reduïdes.

Les obres es podrien prolongar entre 18 mesos i dos anys de durada i s’espera que s’adjudiquen a finals de 2025 per a començar en 2026. La nova estació de metro serà un avenç important en la millora de la mobilitat a Riba-roja de Túria.

Print Friendly, PDF & Email