La línia 10 del metro ja està en funcionament

19/05/2022

L10 Metrovalència - L10 Metrovalencia

Dimarts passat quedà inagurada la nova línia L10 del metro de València, la qual connecta el carrer Alacant, al centre de la ciutat, i Natzaret.

Tant el president de la Generalitat, Ximo Puig, com l’alcalde de València, Joan Ribó, assistiren a este important acte inaugural. Així mateix, membres del consistori valencià i del govern no volgueren perdre l’oportunitat de viure este moment.

Ribó demanava que  “es comence  a treballar ja en la connexió de  Natzaret amb el Cabanyal i La Marina”. I Puig indicava que esta nova línia constituix l’aposta de la Generalitat per la cohesió social i territorial de la ciutat de València.

La nova L10 permet connectar els barris de Russafa, Montolivet, Ciutat de les Arts i les Ciències, i Na Rovella.

La comitiva institucional va fer el recorregut de la Línia 10 de Metrovalència des de l’estació del carrer d’Alacant fins a l’estació d’Amado Granell, en Monteolivet, on s’ha informat de les característiques d’esta nova línia.

L’alcalde afirmà que “Amb la seua posada en marxa València salda un deute amb el veïnat de Natzaret castigat per les ampliacions del Port, i pal·lia alguns dels seus efectes”. 

“A més - va afegir-, la ciutat amplia la seua oferta de transport públic de qualitat amb un mitjà que tindrà prioritat semafòrica als encreuaments de vianant i de vehicles en el seu recorregut per superfície”. 

“Es tracta de la culminació d’un projecte, que estava planificat des de fa dècades però havia sigut paralitzat i els governs progressistes hem impulsat des de 2015”. 

Ribó va dir també que “La posada en funcionament de la L-10 de Metrovalencia és una gran notícia per a tots els valencians, valencianes i visitants, i també per a la mobilitat sostenible de la ciutat”, i va destacar “la importància per a la logística urbana i per a la millora de la qualitat de vida de la ciutadania que suposarà esta nova línia de metro”.

L’alcalde demana que a partir d’ara, “cal començar a treballar ja en la connexió de  Natzaret amb el Cabanyal i La Marina de València”.

Per la seua banda, Puig també va fer referència a la recuperació de la connexió del barri de Natzaret amb la resta de la ciutat. En concret, ho va qualificar com “un deure pendent”. També va afirmar que esta obra cohesiona la ciutat, per connectar el centre amb la Ciutat de la Justícia, la Ciutat de les Arts i de les Ciències i Caixa Fòrum, i el barri de Natzaret.

Ximo va destacar l’estalvi de temps que suposa el desplaçament d’un punt a l'altre de la línia, estimat en 16 minuts. I entre el carrer Alacant i la Ciutat de les Arts i de les Ciències - Justícia de 11 minuts.

Índex / Índice
  1. 5 Km de recorregut de la Línia 10 de Metrovalencia
    1. Finançament
    2. Representació institucional
  2. Mapa del recorregut de la Línia L10 de Metrovalencia

5 Km de recorregut de la Línia 10 de Metrovalencia

La Línia L10 de Metrovalencia té 5.035,55 metros (2.222,40 en subterrani i 2.813,15 metros en superfície), A més, hi ha huit estacions, tres subterrànies (Alacant, Russafa, Amado Granell-Montolivet) i cinc en superfície (Quatre Carreres, Ciutat Arts i Ciències-Justícia, Oceanogràfic, Moreres i Natzaret).

De manera paral·lela, un passeig per als vianants subterrani connectarà les estacions d'Alacant i de Xàtiva, de manera que es podrà efectuar un transbord amb les línies 3, 5 i 9.

Entre altres servicis, facilita l’accés al Conservatori Superior de Música, a la Ciutat de les Arts i les Ciències, al Palau de Justícia o als centres comercials d’esta zona.

Finançament

Esta obra de la L10, inicialment T2, s’iniciaren en 2007, es pararen en 2011 i tornaren a executar-se en 2019.

La seua construcció s’ha pogut fer gràcies a ser cofinançada per l’Unió Europea, a través del programa operatiu del Fons Europeu de Desenvolupament Regional (FEDER) de la Comunitat Valenciana 2014-2020.

Representació institucional

Per part de l’Ajuntament, a més de l’alcalde, hi assistiren  la vicealcaldessa i regidora de Desenvolupament Urbà, Sandra Gómez, del vicealcalde i regidor d'Ecologia Urbana, Sergi Campillo, del regidor de Mobilitat Sostenible, Giuseppe Grezzi, i d'altres membres de l'equip de govern.

Per part de la Generalitat, a més del President, hi assistiren el conseller d’Hisenda y Model Econòmic, Arcadi España, i la consellera de Política Territorial, Obres Públiques i Mobilitat, Rebeca Torró.

Mapa del recorregut de la Línia L10 de Metrovalencia

Este és el mapa del recorregut de la nova línia L10 de Metrovalencia

Mapa L10
Mapa de la L10 Metrovalència

Go up