Recordant trenta anys de Metro

Fins a finals del mes de novembre es podrà visitar en la sala Lametro de l’estació Colón una exposició on amb fotografies i panells està extractadament relatada la història del metro de València, de la xarxa que intercomunica barris del cap i casal i municipis de l’Horta, el Camp de Llíria i la Ribera Alta del Xúquer. Gestionada per Metrovalencia, està conformada per 156 quilòmetres de traçats, dels que 101 són d’adaptació modernitzada d’antigues línies de trenets d’ample mètric.

El primer tram del metro, el trenté aniversari del qual es commemora, va ser inaugurat el 8 d’octubre de 1988 per a unir soterradament, davall viaris de València, els ferrocarrils procedents de Bétera i Llíria en la zona nord amb la línia que pel sud contínua per la Ribera Alta, i l’última secció afegida el 6 de març de 2015 per a l’arribada dels trens als veïns de Riba-roja de Túria des de l’estació Roses de la línia 3.

En la inauguració de l’exposició la Consellera de Vivenda, Obres Públiques i Vertebració del Territori, María José Salvador, va incidir en la represa del projecte per a continuar les obres en la línia 10, ex T2, entre l’estació Alacant i la parada Natzaret, comptant amb una inversió inicial de 50 milions d’euros. Com ja he expressat en altres mitjans de comunicació, mentres no prolonguen la línia com a mínim fins al carrer Xàtiva serà de poca utilització per la seua poca competitivitat amb les línies d’autobusos urbans que deixaran cèntricament els viatgers. Per això, necessitada d’un detallat estudi per a evitar més dèficit d’explotació amb “eixa creïlla calenta entre metro i tramvia que han heretat”.

De dilluns a dissabte de 10 a 13:30 hores i de 17 a 19 hores.

Exposició 30 anys de Metrovalencia
Exposició 30 anys de Metrovalencia
Print Friendly, PDF & Email

Autor: Esteban Gonzalo Rogel

Secretari de Asociació Valenciana de Periodistes i Escriptors de Turisme (AVPYETUR)

Similar Posts