Inaugurada l'edició 59 de la Fira del Llibre de València

26/04/2024

Fira del Llibre de València Feria del Libro de València

La ciutat de València va viure este passat dijous una jornada plena de cultura i llibres amb l'apertura de la 59a Fira del Llibre de València, un esdeveniment anual que atrau a amants de la lectura i escriptors de tota mena. Les portes dels Jardins de Vivers es van obrir a un públic entusiasta que va presenciar una inauguració carregada d'emoció i expectació.

Índex / Índice
  1. Diversitat Cultural i Literària a la Fira del Llibre de València
    1. Un Programa Plè de Promeses
    2. Promoció de la Cultura i la Llibertat d'Expressió
    3. Tecnologia al Servici de la Cultura
    4. Continuïtat de l'Esdeveniment
  2. Col·laboració Institucional i Patrocinadors

Diversitat Cultural i Literària a la Fira del Llibre de València

La cerimònia inaugural va ser presidida per personalitats del món de la cultura i la política valenciana, incloent-hi la presència de María José Català, alcaldessa de València, Vicente Barrera, vicepresident primer i conseller de Cultura i Esport de la Generalitat Valenciana, i Francisco Teruel, diputat i responsable de l'àrea de Cultura de la Diputació de València. En les seues intervencions, els representants institucionals van destacar la importància de la cultura i el suport a llibrers i autors en un esdeveniment tan significatiu per a la ciutat.

María José Català, alcaldessa de València, va expressar el seu compromís amb l'esdeveniment, afirmant: "La Fira és un tresor per a la ciutat de València, un lloc meravellós al qual es ve a gaudir del món meravellós de la lectura."

Vicente Barrera, vicepresident primer i conseller de Cultura i Esport de la Generalitat Valenciana, va subratllar l'essència de la cultura en la vida humana: "La Cultura és consubstancial a l'ésser humà, ens és imprescindible i no podem entendre la vida sense ella."

Francisco Teruel, diputat i responsable de l'àrea de Cultura de la Diputació de València, va destacar la implicació de les institucions en l'esdeveniment: "La Fira és un espai de cultura, una eina en la transmissió de coneixement, un espai de llibertat."

Un Programa Plè de Promeses

La Fira del Llibre de la ciutat de València és reconeguda per la seua capacitat per generar riquesa cultural i la seua diversitat en l'oferta de llibres i activitats. El president del Gremi de Llibrers, Juan Pedro Font de Mora, va subratllar l'ampli programa d'activitats preparat per a esta edició, amb més de 1500 propostes que prometen satisfer les expectatives dels visitants.

Font de Mora va expressar el desig de superar el rècord de visitants de l'any passat i va remarcar la importància de mostrar la diversitat bibliogràfica en tots els seus aspectes: "Un programa de tots i per a tots, per a tindre una Fira que siga recordada no sols pels seus rècords, sinó per ser una Fira que mostre la bibliodiversitat en tots els seus aspectes."

Promoció de la Cultura i la Llibertat d'Expressió

La presidenta de la Fundació Fira del Llibre de la capital valenciana, Maria Bravo, acompanyada per Manolo Gil, director de la Fira, va reivindicar la Fira com un espai de trobada i cultura, destacant-ne el seu paper en la transmissió de coneixement i la promoció de la llibertat d'expressió.

Presentacions Destacades

La jornada inaugural també va ser marcada per diverses activitats, entre elles la presentació de noves obres literàries com "El Niño" de Fernando Aramburu i "Baix Terra Seca", guanyadora del Premi Nadal 2024, de l'autor César Pérez Gellida. A més, es van celebrar diverses sessions de signatures amb autors destacats com Andrea Smith, Ànima Obregón i molts altres, que van atraure una gran afluència de públic.

Tecnologia al Servici de la Cultura

Una de les novetats d'esta edició és l'aplicació per a dispositius mòbils que permet als visitants estar al corrent de la programació i les activitats en temps real.

Continuïtat de l'Esdeveniment

La Fira del Llibre 2024 continuarà els pròxims dies amb un programa carregat d'activitats per a tots els públics, incloent-hi tallers escolars i sessions de signatures amb autors reconeguts. No es perdran les presentacions de noves obres literàries d'escriptors com Bob Pop, Santiago Posteguillo i altres figures rellevants del panorama literari actual.

Col·laboració Institucional i Patrocinadors

L'organització d'aquest esdeveniment, que compta amb la participació del Gremi de Llibrers i la Fundació Fira del Llibre, ha estat possible gràcies al suport institucional de diverses entitats i empreses, demostrant la importància i el suport a la cultura a València i més enllà.

Go up