La Fira del Llibre de València 2024 Premia Paco Roca i Homenatja Fernando G. Delgado

01/05/2024

Premi Trajectòria 2024, paremi paco roca, homenatge Fernando G. Delgado, Premio Trayectoria 2024, homenaje Fernando G. Delgado, Fira del Llibre de València, Feria del Libro de València

La vesprada del passat diumenge 28 d'abril de la Fira del Llibre de València va estar marcada per un emotiu homenatge a dos grans noms de la cultura: l'insigne Paco Roca, guardonat amb el Premi Trajectòria 2024, i el recordat Fernando G. Delgado, que ha rebut un sentit tribut per part d'amics i admiradors.

Índex / Índice
  1. El Premi Trajectòria per a Paco Roca en la Fira del Llibre de València 2024
  2. Homenatge a Fernando G. Delgado
  3. Una Vida Dedicada a la Cultura
  4. Reaccions i Records
  5. Llegat Cultural
  6. Conclusió

El Premi Trajectòria per a Paco Roca en la Fira del Llibre de València 2024

En un acte emotiu, la Fira del Llibre de València ha concedit el Premi Trajectòria a Paco Roca, reconeixent així la seua contribució excepcional al món del còmic. Roca, conegut internacionalment per les seues obres magistrals com "Arrugas" i "El tesoro del Cisne Negro", ha expressat la seua gratitud pel reconeixement: "Em fa moltíssima il·lusió, la primera vegada que es concedix a un autor de còmic, que em sembla un gran pas a més per a tots els que som lectors de còmic".

Homenatge a Fernando G. Delgado

La Fira del Llibre també ha tingut un espai dedicat a recordar l'empremta deixada per Fernando G. Delgado en el món de la literatura i el periodisme. Amics i col·legues com Elvira Lindo, Ángeles Caso, Jaime Siles, Rosana Pastor, Carlos Marzal, Juan Cruz o Sergio Arlandis, han compartit anecdotes i reflexions sobre la seua figura.

Una Vida Dedicada a la Cultura

Fernando Delgado, valencià d'adopció, va mantindre una estreta relació amb la Fira del Llibre de València, participant de manera activa durant més de 30 anys. La seua trajectòria professional, que va abraçar tant el periodisme com la literatura, el va convertir en una figura respectada i admirada. Segons el director general de Cultura de la Generalitat Valenciana, Sergio Arlandis, "la seua capacitat d'escolta, que va fer d'ell un valencià adoptiu imprescindible", va marcar profundament la seua influència en la cultura valenciana.

Reaccions i Records

Les paraules de diversos personatges han destacat diferents facetes de la personalitat de Fernando G. Delgado. L'escriptor Juan Cruz el recorda com "una ànima en si mateix, una manera de ser extraterritorial, inapropiable i fora del comuna". D'altra banda, l'escriptora Carmen Amoraga ressalta la seua capacitat per afrontar la vida amb positivisme: "Amb Fernando tot va ser com un passeig amb vaixell, fàcil, llevant-li ferro a les coses i les persones que no ens agradaven".

Llegat Cultural

El llegat de Fernando G. Delgado perdurarà a través de les seues obres literàries, entre les quals destaquen títols com "La mirada del otro" i "Sus ojos en mí". La seua contribució al panorama cultural valencià i espanyol és innegable, i el seu record perdurarà en la memòria col·lectiva.

Conclusió

La Fira del Llibre de València ha estat l'escenari d'un emotiu homenatge a dos figures clau de la cultura: Paco Roca i Fernando G. Delgado. El seu llegat perdurarà en les pàgines del còmic i la literatura. La Fira del Llibre 2024 continua.

Go up