Skip to content

Els 25 anys del tramvia a Benimaclet

12/12/2019
Exposició 25 anys tramvia a Benimaclet
Comarca: València

Qui s’acoste a l’estació de Metrovalencia de Benimaclet podrà vore una exposició que resum els 25 anys d’història del tramvia. Va ser el 21 de maig de 1994 quan s’inaugurà el tramvia valencià. 25 anys el recorregut dels quals podem vore en la mostra “Memòria d’un tramvia, 1994-2019”, visitable fins el 7 de giner. No obstant València tingué tramvia anteriorment, des de finals del s.XIX fins a 1970. En 1994 la Generalitat el recuperà.

Esta mostra té seccions temàtiques, com ara ‘Tram News’, on s’agrupen notícies dels inicis del tramvia, la ciutat i la seua ampliació. També mostra material mòbil, instal·lacions i usuaris.

‘Ciutat transportada’ arreplega imatges de diverses zones de la ciutat abans i després del funcionament d’este mitjà de transport, i cóm han canviat els carrers i barris per on passava l’antic trenet.

En ‘El disseny també viatja en tramvia’ hi ha un espai dedicat a la concepció global del tramvia, i la seua integració en l’escena urbana. També hi ha un espai dedicat al treball del dissenyador Paco Bascuñán en referencia al tramvia.

Diverses accions estan fent-se per a celebrar estos 25 anys del tramvia, des del logo commemoratiu a la mostra ‘Espais d’Història’. Així, l’estació de ‘Empalme’ i les parades de Marxalenes, Benimaclet, La Carrasca i Les Arenes oferixen informació de la història del trenet i el tramvia, on no falten fotografies històriques.

Més de 155 milions de viatgers

En estos 25 anys d’història del tramvia valencià, que es poden repassar a l’estació de Benimaclet, han usat este mitjà de transport més de 155 milions de persones. A hora d’ara el tramvia arriba també a Burjassot i Paterna.

A hores d’ara el tramvia té tres línies: 4 (Mas del Rosari/Doctor Lluch), 6 (Tossal del Rei/Marítim Serrería) i 8 (Marítim-Serrería/Marina Reial Joan Carles I).

En total hi ha 20 km i 43 parades: València (32), Burjassot (6) i Paterna (5).

Infoguiavalencia.com oferix el seu contingut completament debades. El nostre objectiu principal és oferir informació objectiva i independent al voltant de la realitat valenciana en temes, fonamentalment, de cultura, oci, falles, resta de festes, comarques, ciutat i turisme.

És per això que et demanem una miqueta d'ajuda. Segurament per a tu no serà massa esforç, encara que la suma de tots i de totes ens farà poder tindre un millor futur i seguir informat de manera independent.


Infoguiavalencia.com ofrece su contenido completamente gratis. Nuestro objetivo principal es ofrecer información objetiva e independiente sobre la realidad valenciana en temas, fundamentalmente, de cultura, ocio, fallas, resto de fiestas, comarcas, ciudad y turismo.

Es por eso que te pedimos un poquito de ayuda. Seguramente para ti no será demasiado esfuerzo, aunque la suma de todos y de todas nos hará poder tener un mejor futuro y seguir informando de manera independiente.