Presenten les obres de la Línia 10 de Metrovalencia

17/01/2019

En pocs mesos començaran les obres de la Línea 10 de Metrovalencia, presentades este passat dimecres. Esta línia unirà el carrer Alacant (al costat de la plaça de bous) i el barri de Natzaret, en una distància de 5.320 metres, dels quals 2.055 seran subterranis. Esta línia tindrà 8 estacions, 3 subterrànies i 5 en superfície.

Acudiren a la presentació representants tant de la Generalitat com de l’Ajuntament, institucions encapçalades per les seues màximes autoritats. L’alcalde, Joan Ribó, i el president Ximo Puig, estigueren acompanyats de la consellera d'Infraestructures, María José Salvador; i els regidors de Mobilitat Sostenible, Giuseppe Grezzi, i d'Urbanisme, Vicent Sarrià, així com membres de l'equip de Govern Local, com Sandra Gómez, Alfonso Novo o Narciso Estellés, o la secretària autònoma d’Hisenda, Clara Ferrando.

Ribó declarà que «Comencen unes obres que han estat parades durant molt de temps, però que constituïxen una inversió imprescindible per al barri de Natzaret». I s’ha mostrat satisfet i afirmà que a partir d’ara «treballarem en l'objectiu de connectar este traçat amb el Canyamelar a través de la Marina».

Respecte l’aïllament ha ve patint este barri de Natzaret, l’alcalde assegurà que «gràcies a la perseverança i a la lluita heroica del moviment veïnal i també gràcies a la voluntat dels governs municipal i autonòmic de revertir la perspectiva de futur de Natzaret». I va fer referència al futur Parc Desembocadura i el seu desig que la «Línia 10 continue cap al nord, connectant la Marina i la terminal de passatgers del Port, i enllaçant amb la xarxa de Metrovalencia que arriba al Canyamelar».

Àudio de Joan Ribó

Per la seua banda Ximo Puig indicà que esta nova actuació és una «nova perspectiva del que ha de ser una ciutat integrada». I valorà els treballs per reforçar els barris «amb iniciatives tan importants com el que serà la seu de la Ciutat Esportiva del Levante o tot el que significarà eixa connexió amb la ciutat de la Ciutat de les Arts i les Ciències».

El cap del Consell també afirmà que el treball de la Generalitat ha sigut una "tasca rigorosa, en una situació lamentable d'herència rebuda", i acusà a l’anterior Consell d’haber deixat "elefants blancs, absolutament paralitzats sense ús, sense cap mena de planificació".

Àudio de Ximo Puig
2019 01 16 L10 Metrovalencia 3
Ximo Puig en la presentació de la Línia 10 de Metrovalencia

50 milions d’euros i cinc fases

Tot el projecte té una inversió prevista de 50 milions d’euros. D’estos 30 milions els aportarà la Generalitat i 20 en vindran de Fons FEDER de la Unió Europea).

Les obres s’executaran en cinc fases a partir d’abril. La primera fase, pressupostada en 4,8 milions d’euros, suposarà la construcció d’una rampa d’eixida de l’estació Amado Granell fins a la primera parada en superfície en Germans Maristes. Ací es connectarà amb la plataforma construïda en el seu moment per a continuar fins a Natzaret. Ribó recordà que les obres d’esta línia quedaren parades en 2011.

2019 01 16 L10 Metrovalencia 2
Joan Ribó en la presentació de la Línia 10 de Metrovalencia

Go up