Dibuixos, fotografies i maquetes en estacions de València

Maqueta modular - Estació Colón (E. Gonzalo)
Maqueta modular - Estació Colón (E. Gonzalo)

A l’espai Lametro de l’estació Colón, la segona amb major moviment de la xarxa de Metrovalencia i en la qual confluixen les línies 3,5,7 i 9, estarà fins al dia 22 d’este mes la maqueta composta per 40 mòduls totalitzant 100 metres de traçat ferroviari, a escala HO i amb funcionament digital, que ha muntat la Associació Valenciana d’Amics del Ferrocarril (AVAF). Trens les locomotores dels quals reproduixen, mitjançant sistema electrònic, els pantaixos, ronroneos i altres sons de les reals, quan circulen, passen per estacions, arranquen, es detenen i acceleren.

Local on part de les parets han sigut revestides amb els dibuixos presentats per xiquets de 3 a 12 anys per al concurs “El teu Nadal al metro” que està dividit en cinc categories. Estaran exposats fins al dia 7 de gener.

I a l’estació Joaquim Sorolla d’Adif, la provisional de l’AVE, la mostra “Camins a Castella. Paisatge del Transport” il·lustra sobre les variacions de traçat de les vies de comunicació cap a Castella des de la Concòrdia signada en 1427 entre València i Requena per a la construcció “d’un carril habilitat per carruatges i viatgers”. Destaquen la gran obra d’enginyeria que van realitzar per al pas de Contreras en el primer quart del segle XIX, la seua substitució en 1969 per una variant, la terminació de l’autovia en 1998 i la inauguració de la línia de l’AVE en el 2010. Es podrà visitar fins a febrer del 2020.

Horari i preu:

  • De dilluns a divendres: de 17 a 20 h.
  • Dissabte i diumenge: de 11 a 14 h. i de 17 a 20 h.

Preu: accés gratuït.

Print Friendly, PDF & Email