Les empreses valencianes, les que més confien en la intel·ligència artificial

intel·ligència artificial, inteligencia artificial, empreses valencianes, empresas valencianas

Les empreses valencianes lideren el rànquing d'empreses espanyoles que confien prou en la IA com per introduir-la en finances. Superant la mitjana de l'Estat en 23 punts percentuals.

I és que les empreses espanyoles manquen de la confiança necessària per utilitzar la intel·ligència artificial (IA) en les seues operacions financeres, segons una de les principals plataformes europees de gestió de la despesa, Pleo.

Índex / Índice
  1. Les empreses valencianes, liders en confiança en la IA
    1. La confiança en la intel·ligència artificial per territoris i per tamanys d'empresa
    2. El paper de la IA en el departament financer
  2. La transformació digital i la IA
  3. Una crida a la confiança en la IA

Les empreses valencianes, liders en confiança en la IA

El informe "El manual dels directors financers per a 2024" revela que només el 27 % de les empreses espanyoles confien a introduir la IA (generativa o d'un altre tipus) en finances. I només el 29% creu que la IA podria contribuir a que el director financer i el seu equip dediquen menys temps a tasques administratives per dedicar-lo a tasques estratègiques de major impacte.

La confiança en la intel·ligència artificial per territoris i per tamanys d'empresa

Per territoris, la Comunitat Valenciana (50%) i Catalunya (38%) són els més proclius a utilitzar-la en finances, mentre que Astúries (9%) i Extremadura (12%) són les més reticents.

El paper de la IA en el departament financer

En quant al paper que pot jugar la IA dins del departament financer, el 35% de les empreses valencianes consideren que la IA pot jugar un paper important a l'hora de lliurar al director financer i al seu equip de tasques administratives, superant en 6 punts percentuals la mitjana nacional.

La transformació digital i la IA

El informe també revela que les empreses espanyoles se digitalitzen amb molt poc diners, gastant només entre el 10 i el 19% del seu pressupost anual en la implantació de noves tecnologies. Tot i que tres quarts d'elles (75%) afirmen que la digitalització és clau per al creixement futur de l'empresa.

En quant a formació, el percentatge d'empreses espanyoles enquestades que invertixen en formar els seus empleats en transformació digital és molt baix, tan sols entre el 1 i el 9%. Este és un fet que sense dubte lastra el ritme digitalització de les empreses.

Una crida a la confiança en la IA

Álvaro Dexeus, director de Pleo per al sud d'Europa, afirma que "La adopció de la intel·ligència artificial no és només una avantatge, sinó un pas fonamental en l'evolució digital dels equips financers. L'escepticisme cap a la IA revelat en la investigació ha d'abordar-se i desafiar-se de front."

"Es important garantir que la IA no siga percebuda com una tendència passatgera o una paraula de moda per a les empreses. Això requerix un canvi estratègic per part dels líders empresarials, en el qual es reconega la seua aplicació dins de les finances i s'integre progressivament en les operacions, convertint-se en un component clau en lloc d'un afegit superficial", va afegir.

Finalment, el responsable de Pleo va indicar que "En assumir este canvi, les organitzacions poden instaurar una cultura d'innovació i confiança en les estratègies basades en productes, no solament millorant l'eficiència, sinó també preparant les seues operacions per al futur i garantint la resistència i la competitivitat en el panorama empresarial actual, en ràpida evolució".

Segons Dexeus, les empreses que es queden endarrerides corren el risc d'obstaculitzar el creixement i l'estabilitat del negoci, però també de posar en perill el seu desenvolupament a llarg termini en un panorama cada vegada més impulsat per la IA.

Infoguiavalencia

Go up