Una Fira de Rècord, una Fira de Cues: La Fira del Llibre de València 2024

1 setmana ago · Updated 1 setmana ago

Fira del Llibre de València 2024, Feria del Libro de València 2024

Un any més, València ha acollit l'esdeveniment cultural per exel·lència, la Fira del Llibre de Valènca,, definint-se com un autèntic "fenomen sociològic". La 59a edició de la Fira del Llibre de València ha transcendit les expectatives, convertint-se en un espai d'inspiració i coneixement per a tots els amants de la literatura. Amb la seua culminació, arriba l'hora de reflexionar sobre l'impacte i l'èxit d'aquesta celebració literària.

Creixent Afluència i Facturació Rècord de la Fira del Llibre de València

Els números parlen per si sols. Segons els responsables de l'esdeveniment, la Fira ha experimentat un augment impressionant tant en visites com en facturació, amb expectatives de prop d'un milió d'euros en vendes. Este èxit és el resultat del treball diligent dels organitzadors i de l'atractiu de les propostes presentades.

Manolo Gil, director de la Fira del Llibre, destaca l'impacte dels esdeveniments paral·lels i la diversitat d'activitats que han atrafegat les casetes amb una marea de visitants. «Hem tingut 83 expositors en 120 casetes, més de 1500 activitats, i això s'ha traduït en una facturació molt important», assegura Gil, subratllant la importància d'este esdeveniment per al sector del llibre.

Cultura i Comunitat: Una Celebració Col·lectiva

Més enllà de les xifres, des de la seua inauguració de la Fira del Llibre de València 2024 este esdeveniment és un testimoni del poder de la cultura per unir a les persones. María Bravo, presidenta de la Fundació Fira del Llibre, expressa amb cautela la seua satisfacció davant l'entusiasme i la participació massiva. «És l'últim dia, encara no tenim les dades definitives, però sospitem que efectivament la facturació és major que l'edició anterior», afirma Bravo, destacant el creixent interès en la literatura en valencià.

Fenomen Sociològic: Més Enllà de València

La influència de la Fira no es limita a la ciutat; és un esdeveniment que traspassa les fronteres de la ciutat. Com assenyala Gil, la Fira del Llibre ha esdevingut un punt de trobada per a diverses comarques, un lloc on la passió per la lectura uneix a persones de tota la Comunitat Valenciana.

Llibres que Conquerixen Cors

Entre les pàgines d'esta Fira del Llibre, alguns autors han destacat amb brillantor. Paco Roca, amb la seua obra "El Abismo del Olvido", ha captivat l'atenció del públic, encara més amb el reconeixement del Premi Trajectòria de la Fira en castellà. A més, l'Antologia de Vicent Andrés Estellés ha demostrat el seu poder d'atracció, consolidant-se com el llibre més venut en valencià.

Go up