Intel·ligència Artificial per a detectar festes en apartaments turístics

intel·ligència artificial, inteligencia artificial, apartaments turístics, apartamentos turísticos

Si et preocupa que els hostes dels teus apartaments turístics puguen celebrar festes i molestar als veïns, hui et presentem una solució. L’empresa GuestReady, líder en gestió d’arrendaments turístics a Europa, ha desenvolupat ferramentes basades en intel·ligència artificial que minimitzen este problema.

Cóm s’usa la intel·ligència artificial per a previndre festes en apartaments turístics

En què consistix la solució? Esta empresa disposa d’un equip que es dedica a la detecció i prevenció de les festes en els allotjaments turístics que gestiona. Este equip treballa en conjunt amb la intel·ligència artificial desenvolupada per l’empresa, que implementa un sistema d’alertes davant possibles “anomalies” en les reserves. La IA comença a analitzar el perfil dels hostes en el moment en què realitzen la reserva, tenint en compte variables com el nombre d’inquilins i les opinions en reserves anteriors.

L’equip humà de GuestReady també treballa per a resoldre imprevistos que puguen sorgir i aplicar la legislació vigent en funció del lloc on es donen el problemes. Esta combinació de tecnologia i intervenció humana permet als propietaris d’apartaments turístics estar tranquils sabent que la seua propietat està protegida i que els seus hostes gaudeixen d’una atenció personalitzada.

A més, esta empresa sincronitza la seua tecnologia amb totes les plataformes d’arrendament vacacional, com ara Airbnb, la qual cosa significa que esta solució pot ser implementada per qualsevol propietari que llogue el seu apartament turístic a través d’una d’estes plataformes.

No obstant, cal tindre en compte que encara que esta solució reduix el risc de festes, no és possible anticipar-se al 100% d’elles. És per això que s’obliga als hostes a verificar la seua identitat en les plataformes per a poder finalitzar el procés de reserva, la qual cosa augmenta la seguretat dels propietaris.

Lorenzo Ritella, el Managing Director de GuestReady Espanya, afirma que “el propòsit de GuestReady és ajudar a la digitalització del sector turístic i a la professionalització de la gestió dels apartaments i habitatges turístics. És per això que invertim una gran quantitat de recursos humans i econòmics en el desenvolupament d’una intel·ligència artificial ‘ad hoc’ per a garantir la seguretat dels immobles dels propietaris, així com la tranquil·litat en el transcurs de les vacances dels hostes “.

Proliferació dels allotjaments turístics

La proliferació dels allotjaments turístics és una realitat a Espanya i al món, i esta empresa de gestió d’arrendaments turístics vol liderar el camí en el desenvolupament de tecnologies per a millorar l’experiència tant de propietaris com d’hostes. La combinació de tecnologia i intervenció humana sembla ser la clau de l’èxit per a esta empresa, que està aconseguint minimitzar els possibles problemes de les reserves i optimitzant els resultats i ingressos per als seus propietaris.

Amb l’ús de la seua IA, l’empresa oferix una solució innovadora per a la gestió d’allotjaments turístics. Això és una mostra del potencial de la tecnologia per a millorar l’experiència dels usuaris en diferents sectors.

A més, la seguretat dels allotjaments turístics és una qüestió important, especialment en un context on les festes i altres tipus de comportament incívic poden causar molèsties als veïns i problemes als propietaris. La solució presentada proporciona als propietaris la tranquil·litat de saber que els seus allotjaments estan protegits i que els seus hostes reben una atenció personalitzada.

En resum, esta  és una solució innovadora basada en la IA i la intervenció humana per a la detecció i prevenció de les festes en els apartaments turístics. Esta solució vol ajudar a minimitzar els problemes associats als comportaments incívics i millora l’experiència dels usuaris en este sector en constant creixement.

Esta solució és un exemple de com la tecnologia pot ajudar a resoldre problemes del món real. La combinació de la intel·ligència artificial i l’equip humà, en este cas de GuestReady, té per objectiu  optimitzar la gestió dels apartaments turístics per als propietaris i proporcionant una millor experiència als hostes. Si tens un apartament d’est tipus, esta solució pot ser una ferramenta útil per evitar problemes amb les celebracions de festes.

Print Friendly, PDF & Email