Premis Lola Gaos: El Nou Nom dels Premis de l'Audiovisual Valencià per a 2025

7 dies ago · Updated 7 dies ago

Premis Lola Gaos, Premios Lola Gaos

El món de l'audiovisual valencià acull una nova denominació que fa honor a una de les figures més rellevants de la cinematografia espanyola: Premis Lola Gaos. Este anunciat canvi ha estat revelat per Teresa Cebrián, presidenta de l'Acadèmia Valenciana de l'Audiovisual, durant l'assemblea general anual de socis i sòcies celebrada este passat dimarts.

Premis Lola Gaos: La Història Darrere del Canvi

Després de diversos intents per formalitzar un acord de cessió del nom Premis Berlanga, finalment, la junta directiva de l'AVAV ha hagut de buscar una nova denominació. Els Premis Berlanga, registrats per l'EAVF, entitat que agrupa a diverses associacions vinculades amb l'audiovisual valencià, no seran cedits a l'Acadèmia. Això ha motivat la búsqueda d'un nou nom, una decisió que s'ha pres amb el suport i la participació de tots els membres de l'Acadèmia.

Segons Teresa Cebrián, presidenta de l'Acadèmia Valenciana de l'Audiovisual, "és fonamental garantir la estabilitat de la marca dels premis. No podem dependre de tercers per a preservar la nostra identitat. És per això que hem optat per un canvi de nom que honore la memòria d'una figura tan destacada com Lola Gaos".

Lola Gaos: Una Llegenda de l'Audiovisual Espanyol

Lola Gaos, contemporània de Berlanga, va destacar com una de les grans actrius del cinema, la televisió i el teatre espanyols. La seua presència en l'escena va ser imponent, encarnant personatges complexos i captivadors. La seua elecció com a nom dels premis és un homenatge a la seua trajectòria i al seu llegat en l'audiovisual.

La Pròxima Edició: Què Ens Espera?

La setena edició dels premis està programada per al 2025. Amb la recent decisió presa i el nou nom adoptat, l'Acadèmia es prepara per a una nova edició que pretén seguir destacant el treball dels i les professionals de l'audiovisual valencià. El calendari, que s'ha anunciat, contempla diferents etapes que culminaran amb la gala de lliurament de premis a principis del pròxim any.

Un Futur Prometedor per a l'Audiovisual Valencià

Amb este canvi de nom i les expectatives posades en la pròxima edició dels premis, l'audiovisual valencià continua el seu camí cap a la consolidació i el reconeixement tant nacional com internacional. És un sector en creixement que no solament contribuix a la cultura i l'economia de la Comunitat Valenciana, sinó que també representa una font d'orgull per a tots els implicats.

Suport dels Professionals del Sector a l'Acadèmia

L'assemblea també ha ratificat les noves incorporacions de socis i sòcies, demostrant el recolzament dels professionals de la Comunitat Valenciana. Amb ja més de quatre-cents membres, l'Acadèmia veu un constant increment de sol·licituds d'incorporació. Este suport, segons l'Acadèmia, no només reflectix l'aposta dels professionals pel sector, sinó que també reforça la credibilitat i la importància dels Premis Lola Gaos.

Homenatge a Juli Mira en Cinema Jove

L'Assemblea també ha aprovat els seus comptes anuals i altres qüestions, com el pla d'activitats per a 2024, que inclourà un homenatge a Juli Mira en la pròxima edició de Cinema Jove. Este reconeixement té com a objectiu presentar a les generacions més joves les figures veterans més rellevants de l'audiovisual valencià, assegurant-se que el seu llegat perdure en el temps. El tribut a Juli Mira tindrà lloc el 22 de juny a la Sala Berlanga de la Filmoteca Valenciana, amb la participació de familiars i amics de l'actor recentment desaparegut.

Conclusions

Els Premis Lola Gaos representen un nou capítol en la història de l'audiovisual valencià. Amb una nova denominació i una nova visió de futur, l'Acadèmia Valenciana de l'Audiovisual vol assegurar la continuïtat i el reconeixement dels professionals del sector.

Go up