Jean-Pierre Jeunet rebrà la Palmera d’Honor de la Mostra

27/09/2021

Divendres passat la regidora de Cultura, Glòria Tello, donà a conéixer que la Mostra de València atorga la Palmera d’Honor, en la seua 36 edició, al director francés Jean-Pierre Jeunet. El guardonat és autor de obres com “Amelie”, “Delicatessen”, “La ciutat dels xiquets perduts” o “Llarg diumenge de festeig”, entre d’altres.

Tello va dir que “des de la Mostra sempre hem tingut una cosa molt clara: no hem de parar”. La màxima responsable del festival va recordar que l'any passat, “vam aconseguir tirar endavant el festival malgrat la pandèmia, i vam ser un dels primers festivals del món, que va ser capaç de fer-se de manera presencial”.

Uns mesos complicats però “al cap d'un any treballant, i amb una situació sanitària encara complicada, però amb una nova llum d'esperança, tornem a trobar-nos per a celebrar el millor cinema mediterrani; i de manera presencial, tornant a demostrar que la cultura és segura perquè s'està treballant bé”.

En esta compareixença davant els mitjans de comunicació, Tello va estar acompanyada de la directora de la Mostra, Rosa Roig, i pel director de programació, Eduardo Guillot.

Jeunet oferirà una màster-class oberta al públic. Es dona la circumstància, a més, que en esta edició de la Mostra es complixen 20 anys de "Amelie”, una de les seues pel·lícules més conegudes.

Índex / Índice
  1. La Mostra de València tindrà lloc del 15 al 24 d’octubre
    1. Més seccions de la Mostra

La Mostra de València tindrà lloc del 15 al 24 d’octubre

La Secció Oficial de la Mostra tindrà  pel·lícules que seran estrena a Espanya. D’entre estes produccions eixiran la Palmera d’Or i la del Premi Especial del Jurat.

Per la seua banda, la Secció Informativa es forma per films d’interés de la producció mediterrània més recent. En esta edició hi haurà 10 títols, també d’estrena a Espanya. Finalment, la Secció “Focus” es dedicarà a l’artista multidisciplinari Marc Hurtado.

Més seccions de la Mostra

A banda de les anteriors, també trobem més seccions, com ara “Espectes àrabs”. En este cas es vol descobrir nous talents o corrents estètiques actuals, mirant al cinema fantàstic àrab. I el cicle “Això (No) és una pel·lícula de Berlanga” servix per a que la Mostra se sume a les celebracions de l’Any Berlanga. I ho farà des d’una perspectiva diferent. I és que les quatre produccions que formen esta secció no estan dirigides pel director valencià, encara que tenen relació amb ell.

Hi haurà també sessions especials que oferiran estrenes mediterrànies. I una nova edició de la Mostra dels Instituts, les projeccions de la qual se centraran també en Berlanga. Es vol difondre la seua obra entre els més jóvens.

Finalment, i a banda de la màster class de la Palmera d'Honor de la 36 Mostra de València, Jean-Pierre Jeunet, hi haurà un concert d’obres de Jean-Michel Bernard, autor de bandes sonores internacionals. I una exposició sobre els 10 anys de la Primavera Àrab, la qual tindrà lloc a la Galeria del Tossal.

Per a acabar, Tello ha recordat que en només tres anys de la nova Mostra, ha aconseguit l’excel·lència dels festivals internacionals de cinema. I açò reconegut per la FIAP (Federació Internacional d'Associacions de Productors Cinematogràfics). I tot tenint un “pressupost molt ajustat: 450.000 euros”, ha indicat.

Per la seua banda, Guillot ha fet insistència en que es manté i potencia el cinema valencià. En este cas va nomenar l’estrena absoluta de “El lodo” d'Iñaki Sánchez Arrieta.

Les projeccions de la 36 Mostra de València tindran lloc als Cines Babel. Els preus de les sessions són de 2,5 euros l’entrada general; 1,5 euros l’entrada reduïda; i hi ha un abonament de 20 euros per a 20 sessions.

Glòria Tello - Palmera d'Honor
Glòria Tello - 36 Mostra de València

Go up