La Mostra de València estrena seu a l'edifici Aben al Abbar i promet consolidar el festival com una referència del cinema valencià i mediterrani

22/04/2023

Mostra de València

La Mostra de València estrena nova seu a l'edifici municipal Aben al Abbar, conegut com el xalet de la República. Esta nova ubicació estarà ubicada en la primera planta d'un xalet que reserva la planta baixa com a centre cultural de la regidoria de Patrimoni i Recursos Culturals obert a la participació ciutadana. La 38ª edició del festival tindrà lloc del 19 al 29 d'octubre de 2023, portarà a València el millor cine d'estrena dels països mediterranis, així com en la segona edició del fòrum de coproducció València Film Afers, que selecciona projectes de pel·lícules de l'àrea mediterrània per a obrir-los possibles vies de finançament amb figures expertes i agents d'inversió internacionals.

Amb esta notícia, l'Organisme Autònom Municipal Mostra de València i Iniciatives Audiovisuals seguix consolidant-se com una de les referències del sector cinematogràfic mediterrani. Després de la gran acollida que va tindre el festival l'any passat, la nova seu de la Mostra promet continuar oferint el millor del cinema mediterrani.

Índex / Índice
  1. Ja es treballa en la 38ª edició de la Mostra de València a la nova seu
  2. Compte anual de l'OAM Mostra de València i Iniciatives Audiovisuals de 2022

Ja es treballa en la 38ª edició de la Mostra de València a la nova seu

Esta nova ubicació es troba ja treballant en la planificació i organització de la pròxima edició de la Mostra, que promet ser una de les més espectaculars fins al moment. Amb una nova seu, més àmplia i més acollidora, el festival esperar superar totes les expectatives i oferir un esdeveniment que combine la cultura, el cinema i la creativitat.

La nova ubicació de la Mostra de València és un gran avantatge per als cinèfils i cinèfiles valencians. Així mateix, esta nova seu és una excel·lent oportunitat per a promoure el sector audiovisual valencià, i per a crear noves oportunitats de finançament per a la indústria cinematogràfica de la Comunitat.

Amb la nova seu, la Mostra de València també espera promoure la cultura cinematogràfica valenciana i potenciar la seua imatge com una de les referències del cinema mediterrani a nivell mundial. Això serà possible gràcies a la participació de figures destacades del món del cinema, que oferiran la seua visió i el seu coneixement en el fòrum de coproducció València Film Afers, i també gràcies a la gran varietat de pel·lícules que es podran vore durant el festival.

En resum, la nova ubicació de la Mostra de València a l'edifici municipal Aben al Abbar és una gran notícia per als amants del cinema valencià i mediterrani. Esta nova seu promet consolidar el festival com una de les referències del sector, i crear noves oportunitats per al sector audiovisual valencià, segons indicà la regidora de Patrimoni i Recursos Culturals i presidenta delegada de Mostra de València, Gloria Tello. Amb la participació de professionals destacats del sector, la Mostra de València continuarà oferint una selecció de les millors pel·lícules produïdes al Mediterrani, així com la possibilitat de vore pel·lícules inèdites i de descobrir nous talents del cinema valencià.

A més a més, la nova ubicació de la Mostra de València permetrà millor la creació d'activitats paral·leles i la programació d'esdeveniments culturals, així com la possibilitat d'intercanviar coneixements i experiències amb altres professionals del sector audiovisual.

En resum, la Mostra de València s'ha convertit en una cita ineludible per als amants del cinema valencià i mediterrani, i la seua nova ubicació a l'edifici municipal Aben al Abbar oferix un gran potencial per a continuar creixent i consolidant-se com una de les referències del sector a nivell internacional.

Compte anual de l'OAM Mostra de València i Iniciatives Audiovisuals de 2022

El Consell Rector de l'Organisme Autònom Municipal Mostra de València i Iniciatives Audiovisuals ha aprovat el compte anual de 2022, el qual ha resultat amb un saldo positiu de 25.891,53€.

Durant l'exercici, els ingressos de l'OAM han ascendit a 618.542,74€, els quals provenen principalment de la transferència de l'Ajuntament de València per al seu funcionament i de les subvencions aconseguides per concurs d'altres institucions públiques. Cal destacar que s'ha obtingut una subvenció de 12.000€ de l'ICAA-Instituto de la Cinematografía y las Artes Audiovisuales. També cal destacar l'increment del 15,44% dels ingressos per patrocinis i venda d'entrades durant la celebració del festival Mostra de València-Cinema del Mediterrani, els quals han ascendit a un total de 11.488,10€.

Pel que fa als gastos, durant el 2022 han ascendit a 592.651,21€, sent la major part d'aquests destinats a la celebració del festival Mostra de València-Cinema del Mediterrani i del nou fòrum de coproducció València Film Afers. Això inclou el lloguer de sales, subtitulat de pel·lícules, viatges de participants i accions publicitàries, entre d'altres. Altres bosses de gastos han estat les corresponents al personal i equipament de la nova seu de l'organisme, així com la reservada als principals premis de les pel·lícules a competició en el festival, els quals han pujat un 25% respecte de l'exercici anterior, sent de 30.000€ per a la guanyadora de la Palmera d'Or i 20.000€ per a la de la Palmera de Plata-Premi Especial del Jurat.

En resum, el compte anual de 2022 de l'OAM Mostra de València i Iniciatives Audiovisuals ha resultar en un saldo positiu, sent els ingressos provinents principalment de la transferència de l'Ajuntament de València i les subvencions aconseguides per concurs d'altres institucions públiques, així com el patrocini i la venda d'entrades durant la celebració del festival Mostra de València-Cinema del Mediterrani. Els gastos han estat destinats principalment a la celebració del festival i del nou fòrum de coproducció València Film Afers, així com al personal i equipament de la nova seu de l'organisme i als premis de les pel·lícules a competició en el festival.

Go up