Mostra de València 2023: el festival del Cinema del Mediterrani inicia la seua edició 38

7 mesos ago · Updated 7 mesos ago

Mostra de València 2023

Mostra de València 2023

La ciutat de València va donar, este passat dijous 19, la benvinguda a la 38a edició de la Mostra de València-Cinema del Mediterrani. Este festival de cinema valencià ha obert les seues portes en una gala inaugural que ha tornar a ser una celebració del sèptim art i del Mediterrani com a eix de la seua proposta.

Palmera d'Honor per a Paolo Sorrentino

La gran estrella de la nit ha sigut el director de renom Paolo Sorrentino, que ha sigut l'homenatjat amb la Palmera d'Honor del festival. Conegut per les seues obres com 'La gran belleza' i 'Fue la mano de Dios', Sorrentino ha rebut el reconeixement de l'actor Javier Cámara, protagonista de 'The Young Pope'. El cineasta italià es va mostrar feliç i honrat pel premi i va manifestar les seues esperances per a futures oportunitats.

Un Jurat Internacional Compromés amb la Realitat: Gaza a la Llum a la Mostra

El jurat internacional d'enguany, compost per experts del cinema de diversos països, va aprofitar l'ocasió per expressar la seua preocupació davant dels esdeveniments a Gaza. Això va reflectir el compromís de la Mostra amb temes actuals i rellevants.

Produccions internacionals en la Mostra

El festival presenta una variada selecció de pel·lícules en competició, amb una ampla gamma de gèneres i temàtiques. Les dotze pel·lícules en competició són estrenes a Espanya i provenen de diferents països, com Itàlia, Líban, Síria, el Marroc, Egipte, França, Albània, Palestina, Portugal, Turquia, Sèrbia, Croàcia i Espanya. A més, la secció oficial inclou el documental italià 'Massimo Troisi: Somebody Down There Likes Me', dirigit per Mario Martone, fora de competició.

La Mostra de València 2023 aborda una àmplia gamma de temes, des de conflictes familiars fins a la lluita del poble kurd, relacions homosexuals i episodis recents de la història europea. Esta diversitat promet oferir una experiència cinematogràfica enriquidora per als espectadors.

La pel·ícula inaugural de la 38a Mostra de València

Després de la gala, els assistents van tenir l'oportunitat de veure la pel·lícula inaugural 'Marina Unplugged' del director Alfonso Amador. Per la seua banda, Eduardo Guillot, director artístic de la Mostra, va destacar la importància de la programació del festival, subratllant que cada elecció és política i que la Mostra ha sigut sempre sensible a les qüestions del Mediterrani i la realitat que l'envolta.

La 38a edició de la Mostra de València-Cinema del Mediterrani, organitzada per l'Ajuntament de València amb la col·laboració de l'Institut Valencià de Cultura (IVC), el Palau de la Música, Barreira Arte + Diseño i À Punt Mèdia com a mitjà oficial, promet oferir dues setmanes plenes de cinema de qualitat i reflexió.

Go up