La producció de Bòsnia ‘So she doesn’t live’ guanya la Palmera d’Or de la 36ª Mostra de València

36ª Mostra de València

Divendres passat tancava les seues portes la edició 36a de la Mostra de València, on la pel·lícula bosniana ‘So she doesn’t live’ ha guanya el més important dels seus premis, la Palmera d’Or. La gala de clausura va tindre lloc el passat 22 d’octubre a les 19:00 hores a La Rambleta.

Un festival valencià que permet vore diferents propostes narratives de l’àrea mediterrània. En la present ocasió el primer premi de la Secció Oficial ha sigut per a la proposta de Bòsnia, dirigida per Faruk Loncarevic.

Un guardó que implica, a més, 25.000 euros. El premi se l’emporta “per exigir-li al públic una actitud activa i proposar una reflexió sobre una societat que no s’ha recuperat de la violència del passat i que, per això, està condemnada a repetir-la incessantment”. Açò va dir la presidenta del jurat, l’actriu francesa Myriam Mézières.

En segon lloc, la Palmera de Plata, ha sigut per a “Le monde après nous”. Es tracta de l’òpera prima del francés Louda Ben Salah-Cazanas. Este premi té una dotació econòmica de 1.5000 euros. El jurat ha considerat que es mereix el premi “per tractar amb molta honestedat les relacions íntimes, a l’imprimir una càrrega poètica en aparença lleugera i, en canvi, carregada de complexitat”.

Premi d’À Punt

À Punt ha concedit el premi À Punt del públic a la pel·lícula de la Secció Informativa “Broken keys”. És una producció libanesa dirigida per Jimmy Keyrouz. La història transcorre a l’any 2014 a una ciutat d’Orient Mitjà assetjada per un grup extremista de l’ISIS. El premi suposa l’adquisició dels drets d’emissió per la televisió valenciana.

Palmarés la 36ª Mostra de València

Esta és la relació completa dels premis de de la 36ª Mostra de València

Palmera d’Or per a “So she doesn’t live”, de Faruk Loncarevic;

Palmera de Plata per a “Le monde après nous”, de Louda Ben Salah-Cazanas;

Premi À Punt del públic per a “Broken keys”, deJimmy Keyrouz;

Millor direcció per a Alex Camilleri per “Luzzu”;

Millor.guió per a Sonia Liza Kenterman i Tracy Sunderland per “Tailor”;

Millor interpretació femenina per a Bassant Ahmed i Basmala Elghaiesh ex aequo per “Souad”;

Millor interpretació masculina per a Dimitris Imellos per “Tailor”;

Millor fotografia per a Dusan Joksimovic per “Heavens Above”;

Millor banda sonora per a Nikos Kypourgos per “Tailor”.

Print Friendly, PDF & Email