Comença el trasllat dels monuments fallers

trasllat monuments fallers - traslado monumentos falleros

A poc a poc comença el trasllat dels diversos monuments fallers que estaven esperant el moment de poder tornar al carrer.

Este passat dijous l’alcalde de la ciutat, Joan Ribó, a les portes de Fira València, indicà “la importància de tancar el cicle faller de l’any 2020 i 2021 de la forma més digna i més segura”. Ribó va estar acompanyat pel regidor de Cultura Festiva i president de Junta Central Fallera, Carlos Galiana.

Unes falles, uns monuments, que havien d’haver-se cremat el passat 19 de març de 2020 i que la pandèmia evità el ritual faller. Ribó va garantir que els actes fallers “se celebraran amb totes les mesures de seguretat”. Així, anuncià una reunió de la Junta Local de Seguretat per tal de coordinar totes les actuacions de les forces i cossos de seguretat, per atendre amb les mesures que han decretat la Conselleria de Sanitat i amb la col·laboració del col·lectiu faller”.

Uns monuments que han estat custodiats a un dels pavellons de Fira València i també alguns als tallers dels artistes fallers. Ribó explicà que “el seu trasllat als carrers de la ciutat és un indicador que acaba una fase per poder començar una altra: la de les Falles de 2022”.

Falles i actes fallers

L’alcalde va fer insistència en que “Cal diferenciar entre Falles i actes fallers”. És a dir, “és imprescindible que es planten i es cremen i es facen tots els actes segurs per a començar un nou cicle”. “Les falles han de continuar i per això necessiten cremar-se”, va dir.

En este sentit, Ribó també va indicar “la importància dels actes fallers de setembre, fonamentals per a la ciutat i per al moviment faller”, a qui ha agraït “la seua actitud exemplar, responsable i positiva, que compta coordinadors per traslladar a les seues comissions les mesures i protocols establerts per les autoritats sanitàries competents per tal de garantir que tots els actes se celebren amb seguretat”.

Per este motiu, “l’Ajuntament ha convocat una reunió de la Junta Local de Seguretat que se celebrarà a finals d’agost per coordinar tots els agents implicats i complir amb la normativa autonòmica front la pandèmia”.

Actes suspesos i restriccions

Per la seua banda, Galiana va recordar que se celebrarà l’Ofrena i la Cremà “amb mesures especials”. Igualment, tornà a incidir en que tampoc se celebraran actes multitudinaris com ara les mascletaes de la plaça de l’Ajuntament o els castells de focs artificials al Jardí del Túria. “No anem donar a conèixer la ubicació de les mascletaes per evitar aglomeracions”, explicà.

Finalment, Galiana explicà que tots els actes que es faran al carrer tenen ja l’autorització i protocols de seguretat. I va destacar també que “l’única activitat diferent és la Cremà, que és l’acte singular que defineix la nostra festa i que també disposarà d’un estricte dispositiu de seguretat”.

Al llarg dels pròxims dies els carrers i places de la ciutat de València començaran a rebre els monuments fallers en este trasllat per a viure unes festes que seran molt diferents.

Informació relacionada: Falles sense mascletaes ni castells ni públic en l’Ofrena

Print Friendly, PDF & Email