Falles sense mascletaes ni castells ni públic en l’Ofrena

18/08/2021

Falles 2021 reunió - Fallas 2021 reunión

A pocs dies de l’inici de les Falles 2021 l’Ajuntament de València ha comunicat que no hi haurà ni mascletaes a la plaça de l’Ajuntament ni castells de focs artificials al Jardí del Túria ni públic en l'Ofrena.

Esta és una decisió presa després de la reunió entre el propi Ajuntament i la Conselleria de Sanitat dimarts passat. Pel consistori hi va assistir el regidor de Cultura Festiva i president de la Junta Central Fallera, Carlos Galiana. Per part de la Conselleria hi va assistir la seua titular, Ana Barceló. També hi van estar presents representants del món faller per a presentar una decisió consensuada.

Restriccions consensuades per a les Falles 2021

La situació sanitària encara obliga a tindre restriccions en actes multitudinaris com ho són les festes falleres. Així, s’ha tingut com a prioritari preservar la salut i la seguretat de la ciutadania. D’esta manera, serà obligatori l’ús de la mascareta, també en espais a l’aire lliure. Hi haurà aforaments limitats i mantenint la distància de seguretat.

Entre les decisions preses en esta reunió es troba que la Cremà es farà tenint unes condicions concretes. S’avançaran els horaris per a poder complir amb el toc de queda (en les poblacions que tinguen esta restricció horària). Els grups de persones seran com a màxim de 10 integrants. S’haurà de controlar l’aforament i la distància de seguretat.

Com hem comentat adés, i per a evitar aglomeracions, enguany no hi haurà mascletaes a la plaça de l'Ajuntament ni castells de focs artificials al Jardí del Túria.

I pel mateix motiu, l’Ofrena tindrà un recorregut tancat i sense públic per a evitar aglomeracions. No obstant això es continua treballant en els detalls.

Galiana destacà “la responsabilitat del món faller des que va començar la pandèmia”. També va ressaltar “la renúncia a la celebració d'actes multitudinaris com les “mascletaes” de la plaça de l'Ajuntament, i els castells de focs artificials del Jardí del Túria, entre altres, així com la formació de coordinadors i coordinadores Covid en cada comissió”.

Finalment, Berceló va insistir que “la situació epidemiològica només permet el desenvolupament de determinats actes complint la normativa vigent”.

Unes falles diferents, on no tindrem ni les tradicionals mascletaes a la plaça ni castells al riu, i on l'Ofrena estarà òrfena del calor del públic. 

Go up