Carlos Galiana fa balanç dels seus 3 anys a la Regidoria de Cultura Festiva de València

24/03/2023

Carlos Galiana, València, Regidoria de Cultura Festiva, pandèmia, mascletaes descentralitzades, Falles, Carlos Galiana, Valencia, Concejalía de Cultura Festiva, pandemia, mascletás descentralizadas, Fallas

El regidor de Cultura Festiva de València, Carlos Galiana, ha anunciat la seua dimissió després de tres anys en el càrrec, en els quals ha hagut d'afrontar nombrosos reptes generats per la pandèmia del coronavirus. Galiana fa balanç dels seus tres anys com a responsable d'esta regidoria.

Carlos Galiana deixa el seu càrrec provisional

El regidor ha recordat que el seu càrrec era provisional, però que la pandèmia va allargar la seua responsabilitat durant tres anys. Algunes de les iniciatives que es mantindran en el futur, segons Galiana, són les mascletaes descentralitzades i el suport a altres festes de la ciutat. El seu lloc el tornarà a ocupar l'anterior responsable, Pere Fuset, una volta s'ha resolt la seua no culpabilitat en els tràmits judicials que s'estaven investigant.

Galiana ha afirma que este període ha estat el més complicat de la història recent de la cultura festiva de la ciutat a causa de la pandèmia del coronavirus. No obstant això, el regidor ha destacat que la seua delegació ha afrontat els nous reptes generats per la situació amb mesures que s'han adaptat a les restriccions socials i econòmiques. Així, ha posat de relleu l'èxit de les iniciatives com les mascletaes descentralitzades, La Central de Nadal i la recuperació d'esdeveniments com els Concerts de Falles.

Galiana ha subratllat que la seua tasca s'ha centrat en dinamitzar la cultura festiva de la ciutat i garantir espais d'esplai per als professionals relacionats amb les festes i la ciutadania després de tants moments de tristor. Quant a l'esforç econòmic, el regidor ha informat que la Regidoria de Cultura Festiva ha destinat 17 milions d'euros per ajudar a les festes i ha multiplicat per cinc les licitacions de 2015.

El regidor ha destacat també els reptes logístics als quals s'ha afrontat sense cap manual ni exemple anterior similar. Així, ha posat com a exemple el treball desenvolupat per a traslladar totes les falles a Fira València per tal de guardar-les fins a les falles de setembre després que s'haguera de declarar l'estat d'alarma per la pandèmia.

En la compareixença, Carlos Galiana ha evocat també el treball desenvolupat per reubicar en exterior les activitats d'Expojove al Nadal de 2020 i la Cavalcada de Reis de 2021 per evitar aglomeracions.

En definitiva, Galiana ha fet balanç positiu dels seus tres anys a la Regidoria de Cultura Festiva, afirmant que ha treballat dur per mantindre viu el sentiment faller i la cultura festiva de la ciutat en un període tan complicat com el que ha viscut la societat en els últims anys.

Go up