Ja pots tindre els llibrets de les falles municipals gratis

L’Ajuntament de València ha publicat els llibrets explicatius de les falles municipals per a aprofundir en la reflexió individual i col·lectiva que proposen estos monuments.

Carlos Galiana, regidor de Cultura Festiva, explicà que “estes publicacions també ens conviden a acostar-nos al procés creatiu de les falles municipals, que apareix plasmat en els esbossos i les il·lustracions dels cadafals que plantem estos dies a la plaça de l’Ajuntament”.

Galiana va afegir que “Posem en valor tot eixe esclat creatiu que caracteritza la festa de les Falles: creativitat literària i creativitat plàstica que, gràcies als llibrets, perduren en la memòria col·lectiva”.

Estes noves publicacions permeten conéixer, de manera gràfica, el procés de construcció de les dos falles municipals. Hi ha il·lustracions, esbossos i fotografies. També hi ha les respectives explicacions, com en qualsevol llibret de falla.

Llibret de la falla gran municipal

La falla gran porta per lema ‘Açò també passarà’. És un projecte dissenyat per Escif i els versos d’Alba Fluixà, gestora culturals i poeta. Va guanyar el Premi Premi de Poesia Ibn Hafaja dels Premis Ciutat d’Alzira en 2018. El monument és obra de Manu Martín i José Ramón Espuig.

En este llibret trobem temes que inviten a la reflexió sobre la ciutat actual i els seus problemes. I tot des d’un punt de vista crític. Hi participen la periodista Isabel Olmos sobre la velocitat dels canvis; el crític d’art Álvaro de los Ángeles sobre l’art en l’espai públic; i la periodista Raquel Andrés sobre les transformacions de la ciutat. El colofó és de l’estudiós faller Lluís Fernández, qui fa un repàs de falles històriques dotades de moviment. Recordem que La Meditadora inicialment també tindria moviment.

Llibret de la falla infantil municipal

En la falla infantil el lema és ‘Saps qui soc?’. En este cas el monument és obra de José Luis Ceballos i Paco Sanabria. Estos artistes també han escrit un text de presentació del seu projecte.

Els versos són de l’escriptor i mestre Josep Antoni Fluixà. En els seus versos s’explica la trajectòria de cadascun dels personatges històrics.

Preu dels llibrets municipals

Estos dos llibrets de les falles municipals es poden obtindre de manera totalment gratuïta. Les persones interessades poden adquirir estes publicacions en la llibreria municipal. Este espai està situat a la plaça de l’Ajuntament. L’horari és de dilluns a dissabte, de 10 a 14 i 16 a 19:30 hores. Els diumenges de 10 a 14 i de 16 a 19 hores.

Print Friendly, PDF & Email