Ribó manté una trobada amb veïns i veïnes del barri de Senabre

Ribó Hort de Senabre

L’alcalde de València, Joan Ribó, ha mantingut este dijous una trobada amb vora 350 veïns i veïnes del barri de l’Hort de Senabre, prop de la Creu Coberta. Este acte és similar als fets en uns altres barris de la ciutat. El seu objectiu era explicar les actuacions fetes des de l’Ajuntament i, al mateix temps, donar la paraula i escoltar les inquietuds i peticions de les persones que viuen a este barri del sud de la ciutat.

Presidit per un cartell on es podia llegir “Visca València”, en este acte de Compromís per València han participat el dit alcalde, Joan Ribó, el regidor i portaveu Carlos Galiana i la regidora Lluïsa Notario. Entre el públic també hi va assistir la regidora de Patrimoni i Recursos Culturals, Glòria Tello.

També hi van estar presents els presidents i membres de les associacions de veïnes i veïnes de Senabre, Creu Coberta i Sant Vicent.

El públic podia escriure les seues preguntes en unes targetes i entregar-les a l’organització per a que es llegiren i respongueren, o bé fer la pregunta a viva veu fent ús d’un micròfon. D’esta manera s’ha establit un diàleg entre els representants de Compromís per València a l’Ajuntament i el públic assistent.

Cosir la ciutat, eliminant la platja de vies

Un dels temes estrela que ha tractat Ribó en esta trobada al barri de l’Hort de Senabre ha sigut el futur bulevard verd de Federico García Lorca. Es esta una actuació que permetrà unir el centre de la ciutat amb el llit nou del riu Túria. Un projecte que “cosirà” per fi una desena de barris separats per les vies del tren, la coneguda com a platja de vies. En el projecte es produirà el soterrament d’estes vies del tren.

Els vora 350 veïns i veïnes han seguit amb interés les explicacions de Ribó. El representant de Compromís va dir que “Es tracta del projecte urbanístic més important de les últimes dècades en la nostra ciutat, impactarà directament sobre els districtes de Quatre Carreres i Jesús i beneficiarà el veïnat de vora una desena de barris del sud de la ciutat que fins ara i durant 170 anys han estat separats per una platja de vies”.

La ciutat tenia un deute amb els barris del sud

L’alcalde i portaveu de Compromís per València ha afegit que “la ciutat tenia un gran deute amb els barris del sud i és este govern el que posarà fi a 170 anys de separació per les vies del tren, un govern honrat i preocupat i ocupat en el benestar de la ciutadania per posar solució a eixe problema igual que a tants altres que ja han vist la llum, com ara la creació d’una part important del Parc Central, la construcció de l’aparcament del Mercat Central, la posada en marxa d’una nova línia de metro que unix el centre amb Natzaret, la humanització de carrers i places de molts barris de la ciutat o l’aposta ferma per l’ensenyament públic i la dignificació de les instal·lacions educatives en la nostra ciutat”.

Finalment, Ribó ha explicat que este nou bulevard verd tindrà 49.000 m2 i és “una oportunitat única per repensar l’espai públic adaptant-nos a un futur basat en la renaturalització i la lluita contra el canvi climàtic i on els espais de qualitat per a la gent seran protagonistes”.

Ribó també va apuntar detalls, com ara les voreres d’entre sis i dotze metres o els nous carrils bici. Una reforma que “canviarà per complet el paisatge de la ciutat i que constituirà, a més, un element de resiliència per fer front al canvi climàtic”.

L’Hort de Senabre en les actuacions del govern de Ribó

Este barri de l’Hort de Senabre seguirà sent protagonista del govern de Joan Ribó, Així ho va explicar el regidor Carlos Galiana, i la regidora Lluïsa Notario, quan han detallat actuacions concretes. Així, han parlat de la humanització de l’entorn del barri, la qual té una inversió de més de 373.000 euros, on la plaça de Segóvia és un dels punts més importants d’estes actuacions. O l’avinguda del Doctor Tomàs Sala o el carrer de Jerónima Galés. També han recordat la recent conversió del carrer Beethoven en zona de vianants.

Centres educatius

Una de les peticions escoltades han sigut referents als centres educatius i l’eliminació dels barracons en algun d’ells. En este sentit, els representants de Compromís per València han explicat la pròxima construcció del nou CEIP Sant Àngel de la Guarda i el nou IES Peset Aleixandre, molt demanats i esperats pels veïns i veïnes d’este barri. En este cas hi haurà vora 60 unitats entre Infantil, Primària, Secundària i Batxillerat.

Transformació i millores diverses del barri de l’Hort de Senabre

La reforma d’este barri de l’Hort de Senabre no es queda a soles, sinó que estarà acompanyada de la dels carrers de Gaspar Aguilar i Sant Vicent Màrtir

Lluïsa Notario ha recordat que una de les seues primeres actuacions va ser renovar l’enllumenat del barri

També ha reconegut Ribó que el carril bici del carrer dels Carters no és segur, per estar al nivell de la vorera i entrar en ell una part dels vehicles que estan aparcats. Ha dit Ribó que van a estudiar la millor manera de reformar este carril.

 

Print Friendly, PDF & Email