El cartell del Corpus fusiona la “poalà”, la Moma i els pètals

12/06/2022

cartell Corpus - cartel Corpus

El passat dia 3 es presentà el cartell de la festa del Corpus 2022, obra de l’artista Miguel Hache, que fusiona diversos elements d’esta celebració com ara la “poalà”, la careta de la Moma o els pètals de flors.

El regidor de Cultura Festiva, Carlos Galiana, participà en esta presentació al Saló de Cristall de l’Ajuntament. A més del cartell també es presentà la publicació “Els papers del Corpus”, en la qual s’arreplega, cada any, les xarrades divulgatives celebrades l’any anterior.

Galiana indicà que la imatge del present cartell “conjuga diferents elements que resumixen esta festa: la “poalà”, que és un dels moments més divertits de la festa, quan al carrer de Cabillers la gent llança poals d’aigua en un moment de la cavalcada del convit; la careta de la Moma, que representa la virtut i protagonitza la tradicional ‘dansà’ amb els set pecats capitals; i la pluja de pètals amb què la ciutadania rep la Custodia del Santíssim Sacrament al seu pas pels carrers de la ciutat”.

Índex / Índice
  1. Miguel Hache, autor del cartell del Corpus
    1. Les xarrades sobre el Corpus 2022

Miguel Hache, autor del cartell del Corpus

El regidor també destacà el treball de l’il·lustrador Miguel Hache, qui ha sigut autor també, a banda d'este cartell del Corpus, de diverses falles infantils, cartells i il·lustracions per a diverses publicacions. Galiana explicà que  “que enguany, amb el seu treball, ens invita a gaudir del nostre patrimoni cultural festiu”.

Galiana informà que els exemplars d’’Els Papers del Corpus’ es podran arreplegar en la llibreria municipal de la plaça de l’Ajuntament.

Les xarrades sobre el Corpus 2022

Enguany, les xarrades programades han sigut, dins del cicle «De la festa, la vespra», en el marc de la Capitalitat Mundial del Disseny, el dissenyador i director d’art Ibán Ramón parlà dels cartells anunciadors del Corpus valencià fent un recorregut per l’aportació de les últimes dècades.

Finalment, la tècnica de Belles Arts i Museus de la Generalitat, Concha Ridaura, parlà sobre la protecció patrimonial de la Casa de les Roques i les Roques del Corpus.

Go up