Compromís per València: Joan Ribó liderarà l’oposició i l’afiliació creix cara al 2027

Compromís per València

Després de les eleccions municipals, sorgixen preguntes sobre el futur de Compromís per València i l’evolució de la seua afiliació. En este article, examinarem les intencions de la coalició valencianista després de 8 anys de govern de Joan Ribó i analitzarem el ritme de creixement d’afiliació, oferint una visió detallada del seu paper com a garant dels drets i de la transformació de València.

Compromís per València: liderant l’oposició al govern de dretes

Després de l’executiva del partit, l’alcalde Joan Ribó ha anunciat que Compromís per València assumirà el paper principal en l’oposició amb 9 regidores i regidors. Ribó, que cedirà la vara de comandament a la pròxima alcaldessa, liderarà la tasca de control i fiscalització del futur govern de dretes que es constituirà el dia 17 de juny. Amb determinació, Ribó ha afirmat que Compromís serà la garantia perquè cap dret aconseguit en els darrers mandats siga retallat i per a assegurar la continuïtat de la profunda transformació que ha experimentat la ciutat amb esta coalició.

En la seua declaració, Ribó ha destacat l’esperit vigilant de Compromís davant dels anuncis de la futura alcaldessa i el govern de dretes. Els drets assolits per la ciutadania en els últims dos mandats, com la protecció social, els avanços en matèria d’igualtat, l’enfortiment dels servicis públics i la salvaguarda de la cultura valenciana i de la nostra llengua, són innegociables. En este sentit, Ribó ha assegurat que Compromís no permetrà cap pas enrere en estos àmbits essencials per al progrés de València.

Papi Robles: la garantia de defensa dels drets socials

La també portaveu de Compromís per València, Papi Robles, ha destacat les grans transformacions aconseguides en la qualitat urbana de València, com la recuperació d’espai per als vianants i la promoció de la mobilitat sostenible, amb la reducció del trànsit i la millora de la qualitat de l’aire. Segons Robles, estos assoliments, que han estat reconeguts internacionalment, com ara amb la designació de València com a Capital Verda Europea de 2024, no poden ser posats en qüestió. Els projectes completats i els que estan en marxa corren un seriós perill amb l’ultradreta negacionista que es trobarà al si de l’hemicicle municipal i amb qui haurà de pactar el Partit Popular, ha afirmat.

Robles ha destacat el paper de Compromís com a garantia de defensa dels drets socials en este nou escenari polític. Amb la preocupació existent pel govern de l’extrema dreta, Robles ha afirmat que Compromís estarà sempre al costat de la ciutadania per denunciar cada atac que promoga Vox amb la complicitat del PP. És imperatiu no donar cap marge de maniobra a aquells que volen posar en perill els drets fonamentals de les persones, ha afirmat.

Compromís: liderant grans pactes i consolidant servicis

L’alcalde Joan Ribó ha destacat que, des de l’oposició, Compromís continuarà promovent grans pactes per al futur de la ciutat de València. Amb reptes importants com la Capital Verda Europea de 2024 i els Gay Games de 2026, Ribó ha assegurat que Compromís treballarà amb responsabilitat per aconseguir estos objectius. També ha destacat la importància d’enfortir servicis com el grup contra la violència de gènere de la Policia Local, les oficines d’igualtat i l’oficina de no discriminació.

Afiliació en creixement i mobilització de suport

En estos moments, Compromís per València està experimentant una gran mobilització de suport per part de la gent progressista. La portaveu Papi Robles ha informat que, en poc més de 48 hores, més de 600 persones s’han afiliat a les diferents modalitats que oferix Compromís per València. Esta resposta massiva demostra, ha assegurat, un gran interès de la ciutadania a sumar-se al projecte de Compromís per recuperar la ciutat de València en les pròximes eleccions del 2027.

Conclusió

Compromís per València s’ha posat en marxa per rearmar el seu projecte de futur i convertir-se en garant del compliment dels drets i de la transformació de València. Amb l’alcalde Joan Ribó liderant l’oposició al govern de dretes, Compromís s’enfronta als reptes amb responsabilitat i determinació.

Amb la mobilització de suport i l’afiliació en creixement Compromís per València es presenta com la garantia per a preservar els avanços aconseguits en els últims mandats i continuar la transformació positiva de València.

En resum, Compromís per València ha iniciat la seua tasca de reforçar el seu projecte de futur com a coalició valencianista, volent establir-se com a garant del compliment dels drets i de la transformació de València després de 8 anys de govern de Joan Ribó.

Liderant l’oposició al govern de dretes, Compromís ha anunciat que estarà vigilant per assegurar que cap dret aconseguit en els darrers mandats siga retallat i que la profunda transformació de la ciutat continue sense interrupcions.

Per una altra banda, amb un creixement significatiu de l’afiliació i una gran mobilització de suport, Compromís afirma estar preparada per afrontar els reptes que se li presenten i per liderar grans pactes i enfortir els servicis públics en benefici de la ciutadania valenciana. 

Print Friendly, PDF & Email