Joan Ribó anuncia 176 nous punts de recàrrega per a vehicles elèctrics a València

punts de recàrrega per a vehicles elèctrics puntos de recarga para vehículos eléctricos, Joan Ribó, Compromís

L’alcalde de València i candidat de Compromís a revalidar esta responsabilitat, Joan Ribó, ha presentat una proposta per instal·lar 176 nous punts de recàrrega per a vehicles elèctrics a la ciutat de València. Segons Ribó, la intenció d’esta proposta és “incrementar la dotació de la ciutat en infraestructura per a la recàrrega dels vehicles més respectuosos amb el medi ambient” i, al mateix temps, “dinamitzar econòmicament els entorns que són fonamentals per a la revitalització dels barris i pobles de la nostra ciutat”.

L’alcalde ha explicat que esta mesura forma part de la política de foment de la mobilitat sostenible que s’està duent a terme des de l’Ajuntament de València. La proposta consistix en la instal·lació de 88 columnes en més de vint barris de la ciutat, en entorns comercials com ara els mercats municipals, els mercadets extraordinaris o centres comercials. Es preveu que la Junta de Govern Local de l’Ajuntament de València aprovarà l’adjudicació dels treballs d’instal·lació dels 176 nous punts de recàrrega per a vehicles elèctrics este divendres.

La iniciativa forma part de l’Estratègia del Pla de Recuperació, Transformació i Resiliència, finançada per la Unió Europea, Next Generation EU, amb un pressupost d’1.199.985 euros i un termini d’execució de sis mesos.

“La mobilitat és un dels sectors que més impacten en les emissions de diòxid de carboni i des que arribàrem al govern estem potenciant i fomentant la mobilitat sostenible tant dins de l’Ajuntament, amb el canvi de la flota municipal amb vehicles elèctrics, com també consolidant una xarxa de punts de càrrega de cotxes i bicicletes elèctriques que ajudarà a incentivar l’ús d’aquest tipus de vehicles facilitant-ne així una expansió més ràpida”, ha explicat la regidora de Compromís en València Lluïsa Notario.

On s’instal·laran els nous punts de recàrrega per a vehicles elèctrics a València?

Els 176 nous punts de recàrrega per a cotxes elèctrics s’instal·laran en zones estratègiques de la ciutat de València, com ara els mercats municipals, i inclouran 23 preses especialment destinades a la recàrrega de bicicletes i vehicles de repartiment elèctrics, coneguts com “d’última milla” utilitzats per al servici a domicili.

Per als represetnants de Compromís, esta iniciativa és el major projecte d’estes característiques dut a terme fins ara a València i té com a objectiu accelerar la neutralitat climàtica, que ha situat València com un referent en polítiques mediambiental.

Potència dels nous punts de recàrrega

Dels 176 nous punts de recàrrega, 149 corresponen a càrrega semiràpida, que permeten una potència màxima de fins a 22 Kw en corrent altern. Això significa que els vehicles elèctrics podran recarregar la seua bateria en un temps relativament curt, facilitant així el seu ús en la ciutat.

A més, com a projectes pilot, es instal·laran dos punts de càrrega ràpida amb una potència màxima de 100 Kw en corrent continu, que permeten carregar la bateria d’un vehicle elèctric en pocs minuts. També s’instal·laran dos marquesines fotovoltaiques de 20 Kw, que en cas de generar excedents d’energia, s’abocarien a la xarxa.

Mercats i centres comercials on s’instal·laran punts de recàrrega

Els mercats i les zones comercials on està previst instal·lar estes columnes de càrrega són: els mercats municipals d’Algirós, el Cabanyal, Benicalap, Benimàmet, el Grau, Torrefiel, Castella, Jerusalem, Rojas Clemente, Mossén Sorell, Jesús-Patraix, Natzaret i Russafa; els centres comercials Aqua, Arena, el Saler, Campanar i Nuevo Centro; els mercadets extraordinaris de Vell, Benimaclet i Montolivet; el mercat de Colom i Roger de Llòria.

En definitiva, esta l’anunci de Joan Ribó d’instal·lació de 176 punts de recàrrega per a vehicles elèctrics a València contribuix a fomentar l’ús de vehicles elèctrics i, al mateix temps, a reduir les emissions de diòxid de carboni a la ciutat. 

Print Friendly, PDF & Email