Ribó defén en Fitur un turisme sostenible

4 anys ago · Updated 4 anys ago

Joan Ribó - Fitur 2020

Este passat dimecres l'alcalde de València, Joan Ribó, participà en la presentació de l'estand de la Comunitat Valenciana en la Fira Internacional del Turisme, FITUR 2020, que se celebra a Madrid del 22 al 26 de gener i va defendre un turisme sostenible.

L’acalde va defendre el fet que «Des de la ciutat de València creiem necessària la vinculació amb els pobles del nostre entorn. Però, al mateix temps, estem convençuts que la ciutat receptiva, tal com està passant a les ciutats europees líders en turisme, només pot cobrir la demanda d'un visitant cada vegada més exigent si obri els camins als nostres veïns i veïnes. València, una ciutat on l'hospitalitat forma part del nostre caràcter, i no podem ser-ho si no és amb la complicitat del tots els valencians i valencianes».

Ribó va defendre «redreçar les activitats turístiques cap a la sostenibilitat» i va fer referència les iniciatives que s'han establit des de la Generalitat Valenciana a propòsit de la consecució de l'Objectius Sostenibles del Desenvolupament (ODS).

A banda de reconèixer la importància turística de poblacions com Gandia, Cullera, Xàtiva, Bocairent, Alzira, Llíria, Requena, Canet i Sagunt, va fer una «reflexió sobre el valor del turisme com a activitat social i econòmica a les nostres ciutats, allà on estan els nostres conciutadans». I, en este sentit, va afirmar que «compartim rotundament el posicionament de redreçar les activitats turístiques cap a la sostenibilitat».

Visita a l'estand de la Comunitat Valenciana

En el recorregut  oficial, l’alcalde ha visitat l'aparador de la Comunitat Valenciana. I ho va fer junt amb el president de la Diputació de València, Antoni  Gaspar, i el diputat de Turisme, Jordi Mayor.

Turisme contra la desigualtat

Ribó també va parlar de cóm el turisme pot servir «com la millor eina contra la desigualtat, contra la xenofòbia i contra intransigència. El turisme obri portes i genera il·lusió. I on millor que a València, on el nostre clima, la nostra condició de ciutat habitable, s'uneix a la seua capacitat de llibertat. Tres ingredients bàsics per a sobreviure en un món tan difícil com el que ens ha tocat viure: benestar, afecte i llibertat».

L’acalde va acabar dient que «El diàleg i el respecte ens permetran dissenyar les millors ciutats per als seus habitants. I esta és la millor novetat que he vingut a explicar-los a vostés». I va afegir que «Des de València, el país, la província i la ciutat estem amb la voluntat  d'obrir un espai que no té fronteres i que exporta el desig, tan mediterrani, de compartir el temps amb els visitants, ajudant-los a trobar la felicitat, ja que d'això del que va este negoci del turisme».

Joan Ribó
Go up