Turistificació descontrolada: Compromís denuncia “l’extinció del veïnat”

19/06/2024

Turistificació descontrolada, Turistificacióno descontrolada
Índex / Índice
 1. Turistificació descontrolada i el perill per al Veïnat
  1. Veïnat en perill d'extinció: la campanya de Compromís
  2. Denúncies veïnals i la web "quenotetiren.com"
 2. Les crítiques a Catalá
  1. La portaveu de Compromís acusa l’alcaldessa Catalá
  2. Accions per a combatre la turistificació descontrolada
  3. Crítiques al Pla de Vivenda de Catalá
 3. La resposta de l'Ajuntament

Turistificació descontrolada i el perill per al Veïnat

Veïnat en perill d'extinció: la campanya de Compromís

Este passat dimarts, la Plaça de l’Ajuntament de València s’ha transformat en un peculiar escenari de protesta. Compromís ha instal·lat el sofà del saló d’una casa, amb el regidor Pere Fuset i la regidora Eva Coscollà, per denunciar la creixent expulsió dels veïns a causa de la turistificació descontrolada i els apartaments il·legals. Amb cartells que resaven “Veïnat en perill d’extinció” i “Vecindariogràfic”, la coalició ha volgut visibilitzar com els barris de la ciutat estan en risc de convertir-se en parcs temàtics per als turistes.

Denúncies veïnals i la web "quenotetiren.com"

Compromís ha llançat una nova web, www.quenotetiren.com, on la ciutadania pot denunciar l'existència d'apartaments turístics i obres irregulars que ajuden a incrementar esta turistificació descontrolada. La plataforma ja ha registrat prop de 2.000 denúncies, que Compromís està presentant al registre municipal per tal que l'Ajuntament active inspeccions urgents. Esta iniciativa forma part d'una campanya més àmplia per protegir els veïns i veïnes de València.

Les crítiques a Catalá

La portaveu de Compromís acusa l’alcaldessa Catalá

Papi Robles, portaveu de Compromís per València, ha declarat: “No ens podíem quedar de braços creuats davant la greu situació que està patint la nostra ciutat a causa del turisme descontrolat. Una ciutat on la vivenda s’ha convertit en un luxe per als valencians i en un bé d’especulació per als inversors del nord d’Europa”. Robles també ha criticat l'actuació de l'alcaldessa Catalá, afirmant que "Catalá està anant a rebufo per a posar en marxa mesures, obligada per les queixes que s’estan multiplicant en els barris".

Accions per a combatre la turistificació descontrolada

Robles ha destacat la falta d'acció del govern municipal per frenar la proliferació d'obres il·legals i apartaments turístics. En el cas del barri de Saïdia, Catalá es va vore obligada a paralitzar la construcció d’un bloc d’apartaments turístics sense llicència després de nombroses queixes veïnals, moltes de les quals es van canalitzar a través de la web de Compromís.

Crítiques al Pla de Vivenda de Catalá

La portaveu de Compromís ha qualificat de “farsa” el Pla de Vivenda anunciat per Catalá, afirmant que “este pla és només un refrito de les polítiques heretades de Joan Ribó a les que ha posat el logo del PP”. Robles alerta que l'únic anunci nou de l'alcaldessa és la intercanviació de solars per vivenda, una mesura que, segons ella, podria ser un rescat encobert de promotores urbanístiques.

La resposta de l'Ajuntament

A hores d'ara, l'Ajuntament de València no ha respost oficialment a les acusacions de Compromís. No obstant això, les queixes dels veïns continuen creixent, posant de manifest la urgent necessitat de mesures efectives per controlar la turistificació i protegir els barris de la ciutat.

Go up