L'Antiga, guanyadora del Primer Premi de la Secció Especial 2024 de les Falles: Premi a la Consciència Ambiental

2 mesos ago · Updated 2 mesos ago

Primer Premi de la Secció Especial 2024, Primer Premio de la Sección Especial 2024, L'Antiga de Campanar

El Primer Premi de la Secció Especial 2024 ha arribat en una nit plena d'emocions i significat. L'esperada cerimònia va tindre lloc a la seu de la Junta Central Fallera. La lectura s'ha fet esperar degut a que algunes categories inferiors no havien enviat a temps la seua acta i, per tant, fins no llegir eixes actes no es podia llegir la de la Secció Especial. Una volta tot llegit, s'ha comunicat els monuments que han conquistat els cors del jurat. Entre ells, un monument es destaca no sols per la seua imponent estructura i bellesa artística, sinó també pel seu missatge profund i urgent sobre el canvi climàtic, la Falla Monestir de Poblet - Aparicio Albiñana "L'Antiga" de Campanar.

L'Antiga: Una Oda a la Terra

La comissió Monestir de Poblet - Aparicio Albiñana, més coneguda com L'Antiga, ha rebut el màxim guardó, el PrimerPrimer Premi de la Secció Especial 2024 Premi de la Secció Especial amb el seu monument titulat "Canvi climàtic". Esta obra mestra de l'artista Josué Beitia no només ens impressiona visualment amb la seua grandiositat, sinó que també ens convida a la reflexió sobre un dels reptes més urgents del nostre temps.

Primer Premi de la Secció Especial 2024: Detalls del Monument

"Canvi climàtic" és una al·legoria captivadora dels problemes mediambientals que s'estan produint a causa de l'escalfament global. El monument presenta gnoms, fades i un gran cavaller amb armadura, tots ells emergint d'un planeta en extinció i en desgel. La seua presència simbolitza la fragilitat de la nostra Terra i la necessitat imperiosa d'actuar amb diligència per protegir-la.

El disseny del monument, amb l'experta col·laboració de Carlos Benavent, destaca per la seua brillant utilització de tonalitats fredes i càlides. Este joc de colors hivernals i estivals ens recorda que les estacions intermèdies, la primavera i la tardor, estan en perill de desaparèixer a causa del canvi climàtic.

Reaccions dels Guanyadors

Després de conèixer els resultats, Quique Soler, president de la falla L'Antiga, ha expressat els seus sentiments contradiccionals: "És agredolç pel que va succeir fa poc, però estem molt contents per poder afegir una miqueta d'alegria i per això dediquem a les víctimes de l'incendi aquest premi". La fallera major de la comissió, Lucía Marín, també ha compartit el seu optimisme, afirmant que esperen "donar l'alegria al barri

Els Altres Premis

A més de l'impactant guanyador de la Secció Especial, altres falles també han estat reconegudes pel seu talent i creativitat. La comissió Misser Mascó - Arévalo Baca, coneguda com a Falla Exposició, ha rebut el segon premi amb el seu monument titulat "Sensitiva, descobrint els cinc sentits". Esta obra, creada per l'artista David Sánchez Llongo, convida els espectadors a explorar la vida a través de cada un dels cinc sentits.

El tercer lloc ha estat per a Plaça del Pilar, amb el monument "Vudú", obra de l'artesà Paco Torres. Esta falla ens porta una reflexió sobre els aspectes negatius de la societat, com la violència de gènere i les guerres, tots ells representats de manera impactant i evocadora.

Premis Falles Secció Especial 202

 1. Falla 197 Monestir de Poblet-Aparicio Albiñana (Josué Beitia Cardós)
 2. Falla 22 Exposició-Misser Mascó (El Taller de Llongo)
 3. Falla 34 Pilar, pl. (ESTUDI FALLES 3D SL. Administrador: Francisco Torres Josa)
 4. Falla 177 Sueca-Literat Azorín (SANTAEULALIA FALLAS Y FOGUERES, SL)
 5. Falla 28 Cuba-Literat Azorín (VICENTE MARTINEZ APARICI)
 6. Falla 12 Convent de Jerusalem-Matemàtic Marzal (Pere Baenas)
 7. Falla 187 Regne de València-Duc de Calàbria (Sergio Musoles Ros)
 8. Falla 9 Na Jordana (Mario Gual del Olmo)
 9. Falla 14 Almirall Cadarso-Comte d'Altea (Antonio Perez Mena

PREMIS D'ENGINY I GRÀCIA

 1. Falla 177 Sueca-Literat Azorín (SANTAEULALIA FALLAS Y FOGUERES, SL)
 2. Falla 187 Regne de València-Duc de Calàbria (Sergio Musoles Ros)
 3. Falla 28 Cuba-Literat Azorín (VICENTE MARTINEZ APARICI)
Go up