La Cremà de les Falles 2024: final i principi de la festa

Cremà de les Falles 2024, Cremà de las Fallas 2024

La Cremà de les Falles

Les Falles, festa de llum i color que ompli els carrers de la nostra ciutat, van arribat al seu clímax. La nit del 19 de març, els valencians i valencianes van presenciar l’espectacle de la Cremà de les Falles 2024. En esta jornada carregada d’emoció i simbolisme, les flames van engolir les impressionants construccions que havien presidit els nostres carrers durant els últims dies.

Dos Coloms. Una Branca: El Missatge de Pau en Flames

La falla d’Escif i Pere Baenas, titulada ‘Dos coloms. Una branca’, va ser l’epicentre d’esta commemoració al centre de la ciutat. A través d’esta obra els artistes van transmetre un potent missatge de pau i fraternitat, un oposició a la guerra i la injustícia, temes lamentablement actuals en la societat mundial.

Marina García, Fallera Major Infantil de València, va encapçalar els actes de la nit, acompanyada de la seua Cort d’Honor, presenciant la Cremà de la falla municipal infantil, ‘Llegir en verd’. Amb cada moment, les emocions i els esperits s’alçaven, preparant-se per al moment més esperat de la nit.

La Nit Il·luminada de Plaça de l’Ajuntament

A partir de les 23.00 hores, els cels de la Plaça de l’Ajuntament es van il·luminar amb la màgia dels focs artificials, cortesia de la Pirotècnia Mediterráneo. Un espectacle que va captivar els cors dels assistents, marcat per l’anunci de la Cremà de la falla municipal.

Amb una cerimònia càlida i emotiva, les flames van consumir la falla municipal, deixant una empremta indeleble en la memòria col·lectiva del poble valencià. María Estela Arlandis, Fallera Major de València, acompanyada de la seua Cort d’Honor, va ser testimoni privilegiat d’este moment, acompanyada pel president de Junta Central Fallera, Santiago Ballester, i l’alcaldessa de València, Maria José Catalá.

Renàixer de les Cendres: L’Esperit de les Falles de 2025

Amb la Cremà, les Falles de 2024 arriben al seu fi, però com diu el refrany, de les cendres renaixem. Esta celebració, les falles de València, més que una simple festa, és un testimoni de la nostra capacitat de renovació i esperança. Així, donem pas a un nou cicle faller, amb les expectatives posades en les Falles de 2025.

Print Friendly, PDF & Email