Mascletà del 7 de març: les Sirenes de la Solidaritat

2 mesos ago · Updated 2 mesos ago

mascletà del 7 de març, mascletà del 7 de marzo
Les ones sonores de la pirotècnia Nadal-Martí van ressonat en la mascletà del 7 de març passat, que recordava les històries d'emigrants valencians i fent una crida a la solidaritat i la inclusió social. En un homenatge carregat d'emoció, l'empresa de l'Olleria ha utilitzat 128,5 kg de pólvora, omplint la plaça de L’Ajuntament amb el seu poderós so.

La Mascletà del 7 de març: Solidària i Inclusiva

En un espectacle de sis minuts i cinquanta-un segons, les sirenes a la mar han marcat el sèptim tret de les Falles 2024, envoltant el públic en serpentines i el característic so pirotècnic. Nuria Martí, en representació de la pirotècnia, ha destacat l'essència solidària de l'esdeveniment: "La meua família va emigrar a l'Uruguai i als Estats Units, i he volgut dedicar-los la mascletà de hui. Els seus són els que van tornar després, amb molta enyorança, amb el vaixell faller en els anys 60".
 
En una tradició que perdura des de l'any 2023, els operaris de Nadal-Martí han mostrat el seu suport a la lluita contra el càncer lluint amb orgull mocadors de color rosa proporcionats per l'Associació Espanyola Contra el Càncer (AECC).
 
Este gest solidari ha tingut un moment particularment emotiu durant l'espectacle, quan Carmen, una dels membres de l'equip, ha dedicat un tron a una commovedora memòria. Minuts abans que començara esta mascletà del 7 de març, Carmen ha escrit una dedicatòria al seu marit recentment mort en un dels trons que han explos d'avant. Esta mostra d'afecte personal ha afegit una capa d'emoció i humanitat a l'esdeveniment, connectant la pirotècnia amb les emocions i les històries personals dels seus participants.

Invitats al Balcó Municipal

L'alcaldessa de València, María José Catalá, ha presidit el balcó municipal, acompanyada de personalitats que representen diversos sectors. Destaquem la presència de Javier Quesada, president de la Fundació Premis Rei Jaume I, i destacades científiques com Carlota Escutia Dotti, Guillermina López-Bendito, Cristina Nadal Sanmartín i Lorena Saus Cano, que participen en el VIII Col·loqui Dona, Ciència i Empreses.

València: Capital de l'Economia Social

La recent designació de València com a Capital de l'Economia Social en 2024 ha estat ressaltada amb la presència d'Emilio Sampedro, president de la Confederació de Cooperatives de la Comunitat Valenciana, i altres figures rellevants com Luis Vañó, Jose Manuel Pichel, Jose Luis Monzón, Mayte Lázaro, Pedro Carmona i Alfredo Artigas.

Inclusió en Diversos Àmbits

L'esperit inclusiu també ha estat present amb la participació del València Club de Futbol Inclusiu i de l'equip de Timpers, una empresa de calçat alacantina amb l'objectiu de normalitzar la discapacitat en l'àmbit laboral.

Més Convidats

 
Representants del Consell, com Cristina Moreno, Antonio Galvañ i Andrés Lluch, han compartit el balcó amb personalitats com Manuel Sánchez Luengo, president del Casino d'Agricultura, i representants de Mercavalència.

Homenatge a les Falleres Majors

Les Falleres Majors de València, María Estela Arlandis i Marina García, han presenciat l'esdeveniment acompanyades per diverses comissions falleres, destacant la participació destacada de la Comissió Fallera Cadiz-Dénia, Carrera Sant Lluís-Rafael Albiñana, María Ros-Sant Tomàs, Pi i Margall-A. Cervellera, i Pare Santonja-C. Benlloch. La presència d'estes comissions ha afegit un toc festiu i representatiu a l'acte, reforçant la connexió entre les Falles de València i altres localitats de la Comunitat.

Arts Escèniques i Emoció

Actors i actrius reconeguts de les arts escèniques, com Alba Cuartero, Cristina Picos, Jan Forrellat i altres, han experimentat l'aroma a pólvora d'esta nova mascletà de les Falles 2024.
Go up