Mascletà del 6 de març: Un Espectacle que Enamora a València

mascletà del 6 de març, mascletà del 6 de marzo

Mascletà del 6 de març

La Plaça de l’Ajuntament ha presenciat un autèntic espectacle pirotècnic a càrrec de la  pirotècnia lleonesa Pibierzo, que ha encantat a la ciutat amb una mascletà que ha combinat habilitats artístiques i tradició valenciana. L’esperat esdeveniment ha tingut lloc en el marc de les festes falleres 2024, i ha captivat l’atenció del públic amb una combinació única d’estil del nord i la riquesa de la tradició local.

Una Explosió de Color i Tradició

La mascletà del 6 de març, orquestrada per Pedro Fernández Vidal de Pibierzo, ha desplegat 126 quilos de pólvora en un espectacle que ha durat aproximadament 6 minuts i 30 segons. La ciutat ha viscut una experiència única, amb dues espectaculars cortines de fum que han il·luminat el cel amb els colors de la Senyera, evocant el fervor i la passió que València sent per la pirotècnia.

L’espectacle, anunciat prèviament com a “apoteòsic”, ha estat rebuda amb entusiasme pel públic, reflectint la manera especial com València viu la seua relació amb la pirotècnia. Pedro Fernández Vidal, el mestre d’esta celebració pirotècnica, ha compartit la seua emoció al balcó de l’Ajuntament, on ha rebut felicitacions no només de l’alcaldessa María José Catalá, sinó també de distingits convidats com el president de la Generalitat, Carlos Mazón, i altres representants governamentals.

Convidats de i Emoció a l’Ajuntament

L’Ajuntament ha estat testimoni de la presència de personalitats i representants de diferents àmbits. L’alcaldessa María José Catalá ha compartit l’esperit festiu amb Carlos Mazón, el ministre de Política Territorial Ángel Víctor Torres, la delegada del Govern Pilar Bernabé, i altres figures destacades com Arcadi España, secretari d’Estat de Política Territorial.

A més, també s’ha vist a José Luis Aguirre i Marcià Gómez, consellers d’Agricultura i Sanitat, així com Elisa Aguilar, presidenta de la Real Federació Espanyola de Bàsquet.

Representació Destacada de l’Esport i la Cultura

El balcó de l’Ajuntament ha estat escenari per a la presència dels equips masculí i femení del Llevant, amb la futbolista Alba Redondo de la Selecció Española. En el camp cultural, el Mag Blas, il·lusionista que presentarà pròximament el seu espectacle “Flipar” a València, ha estat un dels convidats especials.

Falles i Tradició: Una Celebració que Aplega a Tothom

Les Falles han estat protagonistes, amb la presència de les falleres majors de València, María Estela Arlandis i Marina García, acompanyades per representants de diverses comissions falleres. Les comissions de Manuel de Falla-Tamarindes, José Soto Micó-Síndico Mocholí, Poeta Mas i Ros, Sainetero Arniches-plaça Antonio Ribes, i Segòvia-plaça Doctor Tomás Sala han estat presents, contribuint a l’ambient festiu.

Sorteig, Comunitat i Agraïment

La Regidoria de Falles va realitzar un sorteig i huiu ha oferit l’oportunitat a 10 afortunats ciutadans de gaudir d’este espectacle pirotècnic, presentat per la mascletà del 6 de març, en primera fila, al costat de les falleres majors de València. 

Print Friendly, PDF & Email