Una cavalcada pel centre de la ciutat donarà la benvinguda a l'any nou xinés

Novament la cultura xinesa es mostrarà pels carrers del centre de la ciutat de València. Serà dissabte que ve a les 18.30 i servirà per a donar la benvinguda a l'any xinés 4717, que comença oficialment hui.

La cavalcada la va presentar este passat dilluns la regidora de Desenvolupament Econòmic, Sandra Gómez, acompanyada pel director de l'Institut Confucio de la Universitat de València,  Vicent Andreu, i el president de l'Associació de Comerciants Xinesos, Zhengpeng Zhou.

La regidora va assegurar que la comunitat xinesa està bolcada en esta cavalcada, la qual acabarà a la plaça de l'Ajuntament. A més, durant tot el dia este enclavament acollirà diverses activitats que serviran per a reforçar els llaços entre València i la Xina.

S'espera que se supere la xifra de 20.000 assistents de l'any passat, després d'haver-se convertit «en una fita important imprescindible de la vida festiva d'una ciutat oberta, diversa, plural i orgullosa de la seua diversitat cultural com València», va indicar Gómez.

Àudio de Sandra Gómez
Índex / Índice
  1. L'any nou xinés 4717 i la Gran Cavalcada
  2. Creix el turisme xinés

L'any nou xinés 4717 i la Gran Cavalcada

Este 5 de febrer ha donat començament l'any nou xinés 4717 i, com és tradició, el cap de setmana següent se celebra la cavalcada. Està l'assistència de l'alcalde de València, Joan Ribó.

Serà a les 18.30 hores quan comence la Gran Cavalcada de l'Any Nou Xinés. El recorregut serà pels carrers Pelai, Xàtiva, Marqués de Sotelo, fins a arribar a la plaça de l'Ajuntament.

Durant tot el dia tindran lloc activitats culturals, cants, balls, exposició gastronòmica i obsequi de calendaris personalitzats.

El Ball del Drac i el Lleó, al costat de demostracions de taitxí i wushu, es combinaran al costat de carrosses i desfilades ètniques.

Sandra Gómez va indicar que és «una cavalcada que enguany s'han millorat per a fer-la encara més atractiva». La regidora va agrair la implicació en esta celebració tant a l'Institut Confucio com al president dels comerciants i representants d'esta comunitat la qual, segons la regidora, «és la segona més nombrosa de la ciutat de València, i les ciutats ha de connectar-se i interactuar amb les comunitats arribades d'altres llocs per a sumar i contribuir al progrés de València».

Creix el turisme xinés

Gómez va explicar que en 2017 van visitar la nostra ciutat 38.565 turistes xinesos, un 3,45% més que en 2016. I va afegir que esta cavalcada també ajuda a la promoció turística de la ciutat. També va recordar els convenis d'agermanament, entre els quals es troben les ciutats de Guanzhou, Chengdú  o Xi’an.

Per part seua, Andreu va agrair a l'Ajuntament per facilitar la cavalcada, així com a la comunitat xinesa pel treball d'adornar els carrers i que en esta festa puga participar tota la ciutadania. Andreu va ressaltar que «València s'obri a la Xina també amb esta celebració», i va recordar que és «esta nit quan la Xina celebra la seua Nit de Cap d'Any, i demà és el primer dia del nou any 4717».

També va indicar que molts familiars de xinesos residents es traslladen a la nostra ciutat estos dies, «la qual cosa contribuix al fet que entrem en el mapa de les ciutats que celebren l'any nou xinés, simbolitzat pel porc de terra».

Este nou any és l'any del porc, un animal que en la cultura xinesa «significa felicitat, harmonia, i prosperitat econòmica, però allò més important és que coneguem algunes pinzellades de la cultura xinesa, una labor a la que volem contribuir durant tot l'any des de l'Institut Confucio de la Universitat de València».

Finalment, Zhengpeng Zhou, va indicar que «des del mes de març de l'any 2018 portem celebrant reunions per a millorar esta cavalcada i difonent què és el que se celebrarà. Volem que se sàpia que a València el proper dissabte hi ha una cavalcada molt gran i molt bonica, i contribuir al fet que cada vegada vinguen més turistes xinesos a conéixer la ciutat».

Infoguiavalencia

Relacionades / Relacionadas

Go up