Sandra Gómez deixa l'Ajuntament de València: Un nou capítol en la política europea

16/07/2024

Sandra Gómez

Una carrera política que arriba a Europa

Sandra Gómez, la portaveu del PSPV-PSOE a l'Ajuntament de València, ha dit adéu al seu càrrec com a regidora en un Ple extraordinari celebrat este passat divendres. El motiu? Assumir una nova responsabilitat com a eurodiputada al Parlament Europeu, després de ser elegida en les eleccions del 9 de juny.

Durant la sessió, Gómez ha fet un repàs exhaustiu dels seus nou anys en la política valenciana, des del 2015 fins al 2024. En les seues pròpies paraules: "Vam fer una ciutat millor, més verda, sostenible, més per als vianants i amable, que va tindre molt a vore a ser hui Capital Verd Europea, una ciutat de servicis públics, pròxima, la València dels 15 minuts."

La regidora sortint ha aprofundit en esta visió, afegint: "Una ciutat que rehabilitava la seua vivenda i que construïa noves respectant el seu entorn. Eixa València que protegia el seu patrimoni natural històric i arquitectònic i de la qual estic orgullosa sense complexos."

Un llegat urbà i sostenible

Gómez ha detallat els èxits aconseguits durant el seu mandat en diverses àrees clau:

  1. Urbanisme: "No és fàcil eixir viva i orgullosa d'una àrea com a Urbanisme on vam posar en marxa un model sostenible, integrat i intel·ligent i la Comissió Europea ens va nomenar Capital Europea del Turisme Sostenible i Intel·ligent", ha afirmat.
  2. Ocupació i Emprenedoria: "Des d'on vam fer de València una ciutat competitiva, de la innovació i les oportunitats", ha destacat Gómez, subratllant la importància del desenvolupament econòmic.
  3. Àrea de Majors: La regidora ha explicat el seu enfocament innovador: "Per lluitar contra la soledat no desitjada, fomentar la seua autonomia i les cures de qualitat i per deixar de parlar d'envelliment per a parlar, per primera vegada, de longevitat."
  4. Protecció Ciutadana: Gómez ha expressat el seu reconeixement als professionals d'este àmbit: "On em vaig sentir companya de més de 2.000 professionals que demostren cada dia el seu compromís, lliurament i dedicació."

La regidora ha subratllat amb orgull: "No sols vam recompondre la ciutat, sinó que crec que, a més, honestament, la vam posar en el seu millor moment i, per això, vull reivindicar-la com un gran llegat del nostre treball conjunt, però també com una garantia per a un bon i millor futur."

Col·laboració i projecció de futur

Sandra Gómez ha dedicat part del seu discurs a reconéixer la tasca conjunta amb el grup municipal Compromís: "La consolidació d'un projecte que va establir una idea de ciutat, una València amable, respectuosa que no parava d'avançar." Este reconeixement subratlla la importància de la col·laboració política en la transformació de la ciutat.

Mirant cap al futur, Gómez ha expressat: "La reivindicaré sense complexos i l'abraçaré amb orgull i carinyo." Estes paraules reflecteixen el seu compromís continuat amb València, tot i el seu nou paper a Europa.

Reaccions i reconeixements

L'acte de comiat ha estat ple d'emocions i reconeixements per part dels diferents grups polítics:

Papi Robles, portaveu de Compromís, ha destacat els huit anys de "treball conjunt" i ha afirmat: "Hem demostrat que esta ciutat està molt per davant, cada decisió que era necessària per a esta ciutat va estar davant." Robles ha afegit: "Compartim l'orgull amb el qual mira la gent la nostra ciutat" i ha agraït "8 anys de treball ben fet, de debats, de pressupostos, de polítiques d'ocupació, de places i de jardins i eixa València de la qual gaudim hui dia."

Borja Sanjuán, company de partit de Gómez, ha enumerat les fites aconseguides sota el seu lideratge: "Protegir el Cabanayal per sempre, acabar amb el forat de la vergonya d'Orriols, decidir que la Policia Local està per a protegir dones víctimes de violència de gènere i no per a desnonaments, haver convertit carrils i creus en places per als vianants on hui juguen xiquets, haver posat en marxa programes com 'Lidereses' o haver acollit a milers de persones que fugien del seu país."

L'alcaldessa María José Catalá, en representació del PP i Vox, ha felicitat Gómez pel seu nou càrrec: "Has arribat molt alt gràcies a eixa tenacitat i esforç que li poses." Catalá ha afegit: "En esta nova etapa que emprens jo espere que puguem parlar molt perquè València et necessitarà perquè farà falta algú fort, amb una veu forta, clara i nítida en les institucions europees i estic convençuda que tu seràs eixa veu."

Un gest simbòlic per al futur

Com a gest simbòlic, l'alcaldessa María José Catalá ha lliurat a Sandra Gómez una reproducció del primer segell del Consell de la Ciutat de 1351. Segons les paraules de Catalá, este obsequi és "perquè tingues València al teu costat allí on vages."

Catalá ha conclòs el seu discurs amb un agraïment personal: "T'agraïsc els bons projectes i l'infinit temps que li has dedicat a esta ciutat i et demane que la continues mirant amb el carinyo que l'has fet i amb l'atenció que mai has deixat de tindre perquè entre tots des de les nostres diferents responsabilitats puguem continuar avançant."

Mirant cap al futur

El comiat de Sandra Gómez marca el final d'una etapa important en la política local valenciana, però també l'inici d'una nova fase en la representació de València a Europa. La seua experiència en àrees com l'urbanisme sostenible i el desenvolupament econòmic podria ser clau en les futures decisions del Parlament Europeu que afecten les ciutats espanyoles.

Gómez ha conclòs la seua intervenció amb unes paraules dirigides a l'actual equip de govern: "Sort i encerts perquè vull molt a la meua ciutat, però fins a 2027 perquè a partir d'ací us desitge salut i felicitat en la vostra vida personal i familiar." Estes paraules suggereixen que, tot i el seu nou paper europeu, Gómez manté un ull atent a la política local valenciana.

Mentre l'Ajuntament de València s'adapta a este canvi en el seu panorama polític, queda per vore com es traduirà l'experiència de Gómez en beneficis concrets per a la ciutat des de la seua nova posició a Brussel·les. El que és cert és que la seua partida deixa una empremta significativa en la història recent de l'Ajuntament de València.

Per a més informació sobre el paper dels eurodiputats espanyols al Parlament Europeu i com això podria beneficiar València, podeu consultar el lloc web oficial del Parlament Europeu.

Go up