“Arrels” convertirà en dipòsit hídric el túnel de Pérez Galdós

29/06/2022

"Arrels" / "Raíces" Pérez Galdós-Giorgeta

El projecte “Arrels” ha guanyat  el concurs de remodelació de l’avinguda Pérez Galdós - Giorgeta i convertirà el seu túnel en un dipòsit hídric.

La presentació del projecte guanyador va tindre lloc el passat dia 23, després de valorar les quatre propostes presentades. Així ho comunicà la vicealcaldessa, Sandra Gómez, qui afirmà que “apostem per fer una reurbanització potent, valenta, una reurbanització que faça d’una avinguda angosta, antipàtica, insalubre i insegura un espai amable, saludable i accessible per a tota la ciutadania”. 

El projecte guanyador, “Arrels” convertirà esta avinguda en una planta viària de dos carrils per sentit, a més d’un carril - bici en la banda nord d’estes avingudes. Hi haurà un gran eix de biodiversitat i el cobriment del túnel. Precisament la conversió d’este túnel en un dipòsit hídric per a aigües pluvials ha cridat molt l’atenció. Esta zona, ara plena de trànsit i de fum, canviarà radicalment el seu aspecte.

Gómez indicà que “esta reurbanització és una resposta decidida i valenta ja que volem donar solució al que hui considerem que és una frontera entre barris, entre la Petxina, Nou Moles, Arrancapins, Patraix i la Raiosa”. 

I va afegir que  “a més, tots estos límits s’uniran i permeabilitzaran també amb la supressió de l’actual túnel, que secciona i fa de frontera de bona part de l’avinguda”. 

“Arrels”, el projecte guanyador que reformarà Pérez Galdós - Giorgeta

El projecte guanyador tindrà, com hem dit, dos carrils per sentit i un carril-bici de tres metres d’amplària i bidireccional en la banda nord de les avingudes. També hi haurà plantació d’arbratge en voreres i mitjana. A més, hi haurà passos de vianants diagonals. I, com també hem comentat adés, d'este projecte guanyador de la reforma de les avingudes de Pérez Galdós - Giorgeta, "Arrels", té coma característica cridanera la conversió del túnel actual per un dipòsit que arreplegarà les aigües pluvials. Estes aigües serviran per a dotar de recursos hídrics les zones verdes d’estes vies.

Este projecte rebrà 10.000 euros + IVA de premi, a més de la redacció del projecte bàsic i d’execució i la direcció d’obra, la qual té un pressupost de 652.190 euros.

El projecte guanyador té sis mesos per al disseny i redacció del projecte. I el termini d’execució és de 18 mesos amb un pressupost de 11.858.000 euros.

Quant a la resta dels projectes, dir que “Nexos” ha quedat en segon lloc i rebrà 5.000 euros més IVA. “Creuar l’avinguda” en tercer lloc rebrà 3.000 euros és IVA.

Go up