Estes són les cinc propostes per a la plaça de l’Ajuntament

2 anys ago · Updated 2 anys ago

propostes plaça de l'Ajuntament - propuestas plaza del Ayuntamiento

El jurat qualificador ha triat les que ja són les cinc propostes finalistes, d’entre les 22 presenteades, de les quals eixirà la imatge final de la plaça de l’Ajuntament de la ciutat de València, la qual té 12.000 metres quadrats de superfície. La vicealcaldessa, Sandra Gómez, donà a conéixer estos projectes el passat dia 15.

Gómez va indicar que “Per fi tenim els finalistes del concurs d'idees per al que serà la futura plaça de l’Ajuntament, cinc propostes que van totes elles dirigides a tindre una nova plaça més acollidora, més compartida, més sostenible i més verda; i per tant, molt més inclusiva”,

La vicealcaldessa va afegir que “Les cinc propostes finalistes han sigut triades per un jurat per la seua qualitat tècnica i per donar solució a tots els reptes que n’havíem plantejat”.

La ciutadania encara pot aportar propostes de millora. Així, Gómez fa explicar que “cal recordar que este concurs d'idees té una part molt important de participació, i per tant, qualsevol ciutadà o ciutadana podrà donar la seua visió sobre quin és el seu millor model o en què hauria de millorar cadascun dels presentats”.

22 projectes arribaren a ser considerats

Dels 26 projectes inicials, només en van presentar tota la documentació necessària 22, dels quals s’han triat les cinc propostes finalistes: Abril, Batega València, Dosel climático, Llenç 365, i Re-natura.

Tots els projectes havien d’incloure alguns aspectes fixos, com ara tindre un caràcter per als vianants; renovar la presència dels llocs de flors; tindre fonts per a beure, banys públics, ombra, vegetació; i també zona per a plantar la falla municipal i per a disparar la mascletà. Finalment, no s’havia d’incrementar el nombre de terrasses.

El recorregut de la línia C1 serà consensuat

Quant a la línea C1 de l'EMT, el seu espai i el trànsit pel carrer Lauria, Gómez va aclarir que es mantindrà la solució de mobilitat actual. És a dir, s'inclou la línia C1 de l’EMT per davant de Correus cap al carrer de les Barques. I el trànsit rodat pel carrer Lauria.

En este sentit, la vicealcaldessa va indicar que el recorregut final de la línia C1 està oberta a un consens social. Això sí, va explicar que les propostes que plantejaven una plaça completament per als vianants “allunyaven molt els itineraris d'esta línia de la plaça i del Mercat Central, per la qual cosa el jurat ha considerat que les propostes presentades no donaven una solució de mobilitat millor que l'actual, i per això s'ha optat per mantindre-la tal qual està ara”.

Moment de concretar les propostes finalistes per a la plaça de l'Ajuntament

Gómez també explicà que els projectes finalistes hauran de concretar diversos aspectes com ara “justificar adequadament el funcionament dels espais d'aigua, en els casos en els quals hi ha làmines d'aigua o similars; hauran de definir i concretar la il·luminació nocturna de la plaça; i finalment, hauran de determinar els materials dels paviments, el mobiliari i la vegetació concret amb les espècies arbòries”.

Finalment, dir que este termini acabarà el dia 1 d’agost. El jurat decidirà la proposta guanyadora. I a continuació l’equip seleccionat tindrà sis mesos per a elaborar el projecte definitiu i rebrà 560.000 euros.

Go up