Skip to content

Premi Salvador Gascón 2018 al restaurant Dàrsena d’Alacant

11/04/2019
Comarca: València

El dia 4 de l’actual una representació de l’Associació Valenciana de Periodistes i Escriptors de Turisme (AVPYETUR) es va desplaçar a Alacant  per a entregar el Premi Salvador Gascón de Cuina  Popular Tradicional Valenciana 2018 al RESTAURANT DÀRSENA, en un acte que va estar presidit pel Director General de Turisme, Josep Gisbert Querol.

Premi per a reconéixer  la impecable i fructífera trajectòria professional de l’empresa que va crear Antonio Agustín Pérez Molina i va començar amb la inauguració, el 23 de maig de 1961, del restaurant “Nàutic”, en l’edifici del Real Club de Regates d’Alacant, al costat del mar Mediterrani i a l’Esplanada d’Espanya, amb raó social canviada set anys després per l’actual de “Dàrsena”.  Gestió ininterrompuda d’una saga familiar que ha situat l’establiment hostaler a l’avantguarda de la cuina tradicional alacantina i mediterrània, amb especialització, principalment, en varietat i qualitat d’arrossos i peixos.

El fill del fundador de l’empresa, Antonio Agustín Pérez Planelles, va dirigir el restaurant des de 1979, i l’any 1998, després de trenta-set anys d’activitat, va traslladar les seues instal·lacions a la zona comercial de la marina del port d’Alacant, després de la remodelació d’aquest, amb una ampliació d’instal·lacions en el 2002 per a la celebració de reunions i banquets. Actualment, la seua esposa, Cristina de Juan, dirigix l’empresa familiar “Dàrsena”, responsabilitzant-se de la Gerència i de l’Administració.

És una Família lligada a diverses empreses turístiques alacantines d’hostaleria, restauració, esportives i d’oci.

Va començar el solemne acte el vicepresident de l’Associació, José Luis Torró, saludant a les autoritats i representants de mitjans de comunicació presents, a la vídua i els tres fills de Salvador Gascó, i als restants assistents, i va exaltar al restaurant premiat com a referent gastronòmic de gran importància a la ciutat d’Alacant..  

Seguidament el secretari de l’associació, qui això subscriu, va llegir l’acta on consta la exitosa trajectòria de l’empresa familiar del Restaurant Dàrsena, que els ha fet creditors per a l’atorgament del Premi Salvador Gascón corresponent a l’any 2018, i li va entregar el document a Cristina de Juan, Directora de l’establiment hostaler premiat.

El President de Avpyetur, Juan Antonio Calabuig Ferre, va felicitar als qui dirigixen el restaurant portant-lo al nivell d’alta qualitat que ostenta, va recordar la il·lusió de Salvador Gascón quan se li va proposar que el premi portara el seu nom i va agrair el suport de la Direcció General de Turisme per a poder reconéixer la labor hostalera dels qui ho mereixen per promocionar la gastronomia popular tradicional de la Comunitat Valenciana. Seguidament acompanyà al Director General de Turisme, Josep Gisbert Querol, per a entregar-li el guardó, consistent en  un plat ceràmic, reproducció exacta d’un original del segle XVI, a Antonio  Agustín Pérez Planelles, qui va agrair el premi en nom de l’empresa i del personal que en ella treballa, ja que són copartícips dels seu èxits, i recordà els senzills orígens de la saga familiar en la fonda del seu rebesavi Damián Molina al carrer Sant Ferran d’Alacant.

Mari Carmen d’Espanya, Regidora de Turisme i Urbanisme en representació municipal, va manifestar la seua satisfacció per l’important  premi obtingut per un establiment que és referent a Alacant, i va felicitar als qui el gestionen.

Va tancar l’acte el Director General de Turisme felicitant l’empresa, ressaltant el color, calor i sabor especial d’Alacant, una gran avançada en arrossos, i destacant que ens identifica i dignifica difondre el que ens van llegar les nostres mares i àvies, corregint i millorant les receptes, i impulsant la creació d’unes altres. Va recordar la gran labor de promoció turística de la Comunitat Valenciana que va realitzar Salvador Gascón”.

Com a colofó va haver-hi una demostració de l’alta  qualitat gastronòmica del Dàrsena.

Print Friendly, PDF & Email