'Cap i Casal' en el centre de València

25/03/2019

2019 03 25 cap i casal3

El passat 8 de febrer va començar la seua marxa hostalera Cap i Casal, bar-restaurant on la cuina valenciana i els mariscos són els protagonistes, al carrer Cirilo Amorós núm. 4, on va estar Rías Galleguas.

El local ha sigut remodelat aportant valenciania, elegantment, sense sobrecàrrega, amb fotografies històriques de València de l'arxiu de Rafael Solaz, de les quals destaca, molt ampliada i en l'entrada de l'establiment la d'un matrimoni de l'horta que ha preparat una paella i han començat a escudellar, i l'encorbatat signoret, que està assegut, vol ajudar-los en la tasca d'omplir plats.

Entrada del bar-restaurant que també està flanquejada: en un costat per una enorme reproducció d'una litografia sobre València realitzada per Alfred Guesdon en 1850 per a la seua publicació en la revista francesa “La Ilustration”, de la qual havia rebut l'encàrrec de fotografiar diverses ciutats espanyoles, supose que efectuada des d'un globus, i davant per una transcripció del plànol realitzat per Antonio Manceli en 1.608, el més antic que es coneix de la ciutat.

L'artífex gastronòmic és Raúl Cob, qui després d'estar set anys cuinant per diversos països del món per a expandir la nostra cuina autòctona, ha tornat a la seua València natal, en el centre de la ciutat, per a aportar-li autenticitat als nostres arrossos, principalment a la paella clàssica. I això aplicant la condició que el producte el primer, com en el restaurant Cabanyal del qual és copropietari.

I a més, potenciant la barra, en la qual es pot realitzar una consumició a qualsevol hora del dia.

Cal desitjar-li a Raúl molt èxit en la seua nova etapa en la capital valenciana, on han de ser sempre benvinguts els especialistes en arrossos per a tindre'ls en compte quan ens pregunten, On podríem menjar un bon arròs?, i després es recorden bé d'ací.

esteban gonzalo rogel

Autor: Esteban Gonzalo Rogel

Secretari de Asociació Valenciana de Periodistes i Escriptors de Turisme (AVPYETUR)

Go up