El peix-càmera de Diego Mir, cartell de la 34 edició de Mostra de València

03/07/2019

Peix-càmera

A uns mesos de l’inici de la segona edición de la nova i renovada etapa de la Mostra de València, coneixem la imatge gràfica que la identificarà. L’autor del cartell anunciador del certamen cinematogràfic és el dissenyador i il·lustrador valencià Diego Mir i la seua obra representa un peix càmera.

Índex / Índice
  1. Dinamisme i composició en el cartell de la Mostra de València
  2. L’autor, Diego Mir

Dinamisme i composició en el cartell de la Mostra de València

La imatge gràfica de la 34 Mostra de València, la qual tindrà lloc del 24 d’octubre al 3 de noviembre, està basada en els fotogrames, el mar i la càmera cinematogràfica per a imprimir dinamisme a la composició.

Mir explica que “La imatge de la 34 Mostra de València es recolza en este concepte d'il·lusió òptica mitjançant un motiu (el peix, que el nostre cervell converteix en càmera) acompanyat d'elements que podem trobar a les nostres platges. Entre estos objectes destaca la pedra, símbol d'un festival sòlid”. 

D’esta manera, la imatge gràfica que conformarà el cartell de la Mostra de València està carregada de simbolisme. “Una composició atractiva, directa i contundent, que es basa en elements conceptuals i distingix un festival amb personalitat pròpia que es posiciona com la cita imprescindible del cinema actual del Mediterrani”, indiquen des de Mostra de València-Cinema del Mediterrani.

Així, hi ha textures, textures, imperfeccions i formes irregulars dels elements fotogràfics i del peix-càmera. “El cinema és màgia. El moviment a la gran pantalla és un artifici mental: el nostre cervell transforma fotogrames estàtics en seqüències dinàmiques”, afirma Mir.

L’autor, Diego Mir

Nascut a València, Mir ha il·lustrat articles d'opinió i portades per a diverses publicacions nacionals i internacionals. A més, ha sigut responsable de projectes de disseny per a clients com ara l’Ajuntament de València, la Institució Alfons el Magnànim o el Museu de Belles Arts de València.

Entre els seus projectes recents trobem la campanya gràfica #TrieEstimar, de la Universitat de València contra la violència masclista; la imatge gràfica de les tres últimes edicions de l'aniversari de la Universitat Popular de València; o el cartell «L'horta és vida». Les seues il·lustracions també han aparegut en The New York Times, The Wall Street Journal, The Economist o McGraw Hill.

Go up