L’Albufera té la seua primera barca elèctrica municipal

26/09/2021

L’Albufera de València acaba d’incorporar la primera barca pública elèctrica municipal i, per tant, no contaminant, per a la vigilància i gestió d’este llac. D’esta manera no es cremarà combustible i no s’emetrà diòxid de carboni ni farà soroll.

En la visita a l’estrena d’esta barca, de nom E-Tramuntana, l’alcalde de la ciutat, Joan Ribó, indicà que “si volem mantindre la tradició de la pesca o els passejos per l’Albufera hem d’innovar i començar a treballar en una flota de barques elèctriques, que siguen sostenibles i que ajuden a preservar els valors mediambientals del parc natural”.

Joan Ribó va estar acompanyat del vicealcalde i regidor d’Ecologia Urbana, Sergi Campillo; el regidor d’Emergència Climàtica i Transició Energètica, Alejandro Ramon; i la regidora de Pobles de València, Lucía Beamud.

Índex / Índice
  1. Els beneficis de la barca elèctrica per a L'Albufera
  2. L’Albufera, una joia que mereix el nostre esforç

Els beneficis de la barca elèctrica per a L'Albufera

L’alcalde recordà que fins al moment hi havia quatre barques municipals motoritzades i un barquet de perxa. Ara la “e” indica un pas cap a la innovació i la modernitat. Ribó explicà que l’Ajuntament pren el relleu de la iniciativa privada que ja en té cinc barques propulsades per motor elèctric a l’Albufera.

L’alcalde també va explicar que ja estan en marxa iniciatives per part de la Comunitat de Pescadors del Palmar (al costat de la Càtedra de Transició Energètica Urbana i l’Institut d’Enginyeria Energètica de la Universitat Politècnica de València (UPV), que està al càrrec d’esta estratègia) i també de l’IVACE.

Ribó va voler indicar alguns dels beneficis inherents a la propulsió elèctrica no contaminant. Així, va dir que “Suposa menys soroll i menys contaminació per les aigües i l’atmosfera”. En concret, segons investigadors de la UPV l’emissió de CO2 a l’atmosfera descendirà en quasi dos tones. Finalment, desapareixeran els vessaments de residus a les aigües procedents de les barques.

L’Albufera, una joia que mereix el nostre esforç

Ribó indicà que “El parc natural de l’Albufera és una joia que mereix tots el nostre esforç i s’està treballant molt bé, i la prova són notícies com les que hem pogut llegir este cap de setmana que deia que la flora subaquàtica del parc ha augmentat degut al bon estat de les aigües”.

A més, l’alcalde afirmà que “totes les notícies sobre les inversions a l’Albufera són molt importants, perquè, després de l’abandonament al qual estigué sotmesa durant els anys de l’anterior govern local, necessitem destinar recursos i esforços a la seua recuperació i a la conservació de la seua biodiversitat”.

Finalment, el regidor Sergi Campillo explicà que s’ha electrificat una de les cinc barques dels servicis municipals Devesa-Albufera. La seua missió seran tasques de conservació i vigilància del Parc Natural de l’Albufera. També indicà que este projecte suposa “avançar en la sostenibilitat en el transport al llac de l’Albufera”. I també “ajudar a mitigar i lluitar contra el canvi climàtic i la contaminació acústica que es produeix en el motor de combustió respecte del motor elèctric”.

Esta barca elèctrica municipal porta, al costat de la "E", el nom d'un vent, com la resta de barques de L'Albufera.

Go up