Mostra de València-Cinema del Mediterrani: mirant al futur

12/02/2023

Mostra de València

Mostra de València-Cinema del Mediterrani és un dels festivals de cinema més importants del Mediterrani, que cada any aplega a un gran nombre de cineastes, intèrprets i públic, ha presentat el seu pla d'accions per a 2023 en el marc del seu Consell Rector.

Després de dos anys de pandèmia i d'una última edició celebrada en condicions de normalitat, el certamen encara el futur "amb la intenció de consolidar un model que respon als objectius que es van plantejar en 2018 amb la recuperació del festival, i que passa per la posada en valor de la cultura audiovisual de la conca mediterrània i la projecció de València com a punt d'encontre, debat i reflexió en torn al cinema", segons les paraules de Glòria Tello, presidenta de la Mostra.

El festival seguirà apostant per títols d'estrena nacional, destacant el treball de cineastes reconeguts i emergents, així com la cultura audiovisual de la zona. La Mostra de València-Cinema del Mediterrani és una oportunitat única per a descobrir el talent de la zona i gaudir de produccions audiovisuals de qualitat.

Índex / Índice
  1. Espai Mostra
  2. València Film Afers
  3. Mostra Expandida
  4. Projecció internacional de la Mostra de València - Cinema del Mediterrani
  5. En resum

Espai Mostra

L'Espai Mostra és una iniciativa que s'ha posat en marxa el 2022 per aportar una nova dimensió a l'experiència del festival. Aquesta iniciativa porta la programació fins al centre de la ciutat, permetent a la ciutadania establir una relació de proximitat amb els cineastes i intèrprets, així com gaudir de les seues experiències i anècdotes en un ambient únic.

València Film Afers

València Film Afers és un altre dels fòrums de coproducció internacional que s'han posat en marxa el 2022 amb l'objectiu de promoure els acords de coproducció relacionats amb el festival. La seua participació va ser notable i va permetre a més de 30 professionals reunir-se per compartir i intercanviar les seues experiències.

Mostra Expandida

Una de les novetats que s'implementen enguany és la Mostra Expandida. Aquesta iniciativa permetrà al festival estendre el seu radi d'acció més enllà dels períodes en què té lloc la resta d'activitats, així com les exposicions que s'organitzen cada any per Mostra de València a la Galeria del Tossal.

Això permetrà a la Mostra arribar a una audiència més amplia, donant-li la possibilitat de compartir els seus treballs amb gent de tot el món.

Projecció internacional de la Mostra de València - Cinema del Mediterrani

El festival treballa també en l'ampliació de la seua projecció internacional. Recentment, el 29 de gener, va participar en el simposi Reality Check celebrat a Rotterdam, on un grup de més de seixanta professionals de l'industria cinematogràfica de diferents països van poder compartir les seues experiències i establir contactes per a futurs projectes. Aquesta iniciativa és una de les claus per a la internacionalització de la Mostra de València-Cinema del Mediterrani.

En resum

Per resumir, Mostra de València-Cinema del Mediterrani seguix apostant en este 2023 per la cultura audiovisual del Mediterrani, i seguix desenvolupant iniciatives i accions que ajuden a crear una xarxa de relacions entre els professionals de l'àmbit cinematogràfic.

El festival també treballa en l'ampliació de la seua projecció internacional, participant en diferents simposis arreu del món, així com en la implementació de noves iniciatives com l'Espai Mostra i la Mostra Expandida, que permeten a la Mostra arribar a una audiència més amplia i compartir els seus treballs amb gent de tot el món.

Go up