La plaça de Sant Agustí també és de vianants

plaça de Sant Agustí

L’Ajuntament de València ha acabat les obres de la plaça de Sant Agustí, les quals han convertit este espai en zona de vianants. Este dimarts ha visitat l’estat final de les obres la vicealcaldessa i regidora de Desenvolupament i Renovació Urbana, Sandra Gómez. Este espai estarà obert des d’este dimecres.

Les obres fetes a la plaça de Sant Agustí

L’actuació a esta plaça ha consistit en convertir en zona de vianants l’espai comprés entre les dàrsenes d’autobusos de l’EMT i la façana de l’església de Sant Agustí.

Ha sigut necessari posar al mateix nivel les diferents cotes per crear un espai continu i accesible. A més, s’ha introduït vegetació gràcies a diverses jardineres cedides per La Marina de València.

Segons Sandra Gómez “Esta actuació provisional ha sigut eficient quant a la reutilització de jardineres i bancs que estaven en desús a La Marina, així com en la utilització de recursos, ja que ha comptat amb un pressupost de 68.000 euros, a penes uns 30 euros per metre quadrat”.

L’espai guanyat per a la zona de vianants

En total s’han guanyat per a vianants uns 2.000 metres quadrats d’espai públic, en l’objectiu d’aconseguir una ‘València, ciutat de places’.

Gómez ha recordat que entre tots els espais convertits (carrers i places) sumen “en total, més de 122.000 metres quadrats dels quals podrà disfrutar la ciutadania, i que ajuden a crear una ciutat més amable, amb espais de trobada que fomenten les relacions veïnals”.

El següent pas, el concurs d’idees per al disseny definitiu

Tal i com també comentàrem respecte la plaça de l’Ajuntament, ara es convocarà un concurs d’idees per a la reurbanització definitiva. Este disseny final comprendrà l’avinguda de l’Oest, la plaça de Sant Agustí i el carrer de Sant Vicent fins a la plaça d’Espanya.

La vicealcaldessa ha acabat indicant que “Amb estes obres de recuperació d’espai públic per a la ciutadania, l’Ajuntament també impulsa l’economia local, perquè a través de la inversió pública es genera ocupació”.

Sandra Gómez
Print Friendly, PDF & Email