La plaça de l’Ajuntament és plaça de vianants

10/08/2020

plaça de l'Ajuntament per a vianants / plaza del Ayuntamiento para peatones

La plaça de l’Ajuntament de València ha vist acabades les obres que l’han transformada en una plaça que ja és per a vianants. Dijous passat visitaren esta actuació l’alcalde de València, Joan Ribó, així com la vicealcaldessa, Sandra Gómez.

En total s’han guanyat per als vianants 12.000 m2, transformant-se en una plaça per a les persones. Així  ho ha manifestat Ribó, quan ha afirmat que «Esta plaça acaba sent el que havia de ser: una plaça per a les persones, una plaça que rescatem per a la ciutadania, per als homes i dones que viuen en esta ciutat».

L'alcalde ha recordat que l’ha actuació que s’ha fet en esta plaça ha sigut «de la mateixa manera que s'ha fet ja en altres punts com la plaça del pintor Segrelles i s'està fent també en altres com Sant Agustí».

Índex / Índice
  1. Més actuacions a la resta de la ciutat
  2. La conversió definitiva de la plaça s'acabarà en quatre o cinc anys

Més actuacions a la resta de la ciutat

Ribó ha explicat que el Govern Municipal continuarà en esta línia d’actuacions en determinades places de la ciutat.

No obstant, Ribó també ha dit que esta transformació es fa encara que hi haja «gent que es resisteix. Esta resistència, ha dit l’alcalde, és una actitud «esperable i normal, perquè hi ha gent a la qual li costa assumir els canvis». I ha dit que estos canvis capa les persones «són els mateixos canvis que s'estan donant en la resta d'Europa, que van en la mateixa direcció». «De fet –ha afegit- València està sent protagonista en moltes de les iniciatives que van en esta direcció».

La conversió definitiva de la plaça s'acabarà en quatre o cinc anys

Per part seua, la vicealcaldessa, Sandra Gómez, ha recordat que «la conversió en zona de vianants definitiva comporta uns terminis d'aproximadament quatre o cinc anys, atés que primer cal convocar un concurs d'idees, que comporta un procés de desenvolupament i d'avaluació; convocatòria d'un concurs, adjudicació… i després executar la reurbanització en si, que durarà almenys 18 o 20 mesos».

Açò vol dir, ha explicat, que «estem parlant d’anys. Per això, des de l'Equip de Govern decidírem en el seu moment impulsar primer esta actuació, per a avançar la conversió en zona de vianants i el gaudi de la plaça, amb independència que al mateix temps ja s'està desenvolupant eixe concurs d'idees que es preveu que entrarà en contractació la pròxima tardor, per la qual cosa l'any que ve ja podrem començar a debatre sobre com serà definitiva i finalment la plaça de l'Ajuntament de València».

Go up