|

Àgora València ja és el referent mundial del disseny

Àgora València disseny

La ciutat de València ostenta enguany la Capitalitat Mundial del Disseny i Àgora València és l’espai que representa este fet i es va inaugurar dijous passat.

El recinte està situat a la plaça de l’Ajuntament i, com indicà l’alcalde, Joan Ribó, en la seua inauguració: “València compta ara amb un edifici que millora la vida de les persones gràcies al bon disseny. Una nau capitana del talent dels creatius valencians, que ens han convertit en Capital Mundial del Disseny”.

En l’acte d’obertura hi participaren el  director de la World Design Organization, David Kusuma; la presidenta de l’Associació València Capital Mundial del Disseny 2022, Marisa Gallén; i el director general de la Capitalitat, Xavier Calvo

L’alcalde aprofità esta inauguració per a donar a conéixer les propostes que es plantegen per a este espai que “ha de convertir-se en un Àgora de tots i totes, un centre de reunió, un espai i punt de trobada que enlluerne al món pel seu disseny, materials i construcció”.

Àgora València, referent de València com a epicentre del disseny

L’edifici Àgora València és una construcció modular de 350 m2 de superfície, obra de l’arquitecte i dissenyador valencià Miguel Arraiz, en col·laboració amb l’estudi d’arquitectura Arqueha Arquitectura i Urbanisme.

Les dimensions de l’edifici són una planta de 24 per 10 metres i una altura de 10 metres. La seua construcció és de fusta i ceràmica. El sostre és de vareta i té un disseny ondulat a imatge de les ones de la mar Mediterrània. També està prevista una il·luminació com els fars que guien els vaixells al costat de la costa.

Quan acabe l’any d’esta capitalitat, l’edifici es desmuntarà i traslladarà a la Marina de València, al futur District Design, el Districte Marítim de la Innovació i la Creativitat.

Ribó anuncià que este espai tindrà múltiples activitats per a tots els públics. També hi ha una zona expositiva i se celebraran trobades de professionals, empreses i entitats del sector del disseny.

L’alcalde també aprofità per a fer un recorregut per la història de la mateixa plaça de l’Ajuntament, fins a arribar a ser un espai sense cotxes. “Costa recordar  que fa només fa dos anys va deixar de ser una rotonda per a vehicles motoritzats per a convertir-se en una plaça per a les persones. Una gran transformació sense volta arrere, com també ho és el model de ciutat que estem construint: amable, sostenible, saludable i innovadora”, va dir.

David Kusuma, director de la World Design Organization, indicà que este és “un espai únic al qual està mirant el món, i que serà un punt de referència i convergència i un símbol del ric llegat valencià”.

Per part seua, Marisa Gallén expressà la necessitat de projectar al món la importància del disseny. 

Finalment, Xavier Calvo informà del contingut del programa d’activitats a fer en este nou espai.

29 de juny, Dia Internacional del Disseny

Amb motiu del Dia Internacional del Disseny Industrial, Àgora València, estrenarà l’espectacle lumínic a càrrec de Radiant Lab, i es repetirà cada dia a poqueta nit.

Ací més informació sobre Àgora València

Àgora València
Àgora València
Print Friendly, PDF & Email

Similar Posts