Àgora València obrirà en juny a la plaça de l’Ajuntament

Àgora València

La ciutat de València és la Capital Mundial del Disseny i, per este motiu, la plaça de l’Ajuntament acollirà el pavelló temporal Àgora València. En este recinte tindran lloc diverses activitats, exposicions i trobades professionals.

L’objectiu d’esta Àgora és acostar la creativitat a la ciutadania i ser aparador del disseny valencià. L’any que ve, al 2023, este pavelló es traslladarà a la Marina de València, al futur Districte del Disseny.

El pavelló Àgora València de la plaça de l’Ajuntament

El pavelló Àgora València té unes dimensions de 24 x 10 metres i una altura de 10 metres i està feta de vareta de fusta i ceràmica. A més, el sostre està fet per l’artista faller Manolo García i vol simbolitzar les ones del mar Mediterrani. Este sostre s’il·luminarà de nit com si fora un far.

Una gran pantalla projectarà un documental sobre el procés constructiu d’Àgora València i altres continguts audiovisuals en el recinte de la plaça de l’Ajuntament. A més, este espai acollirà en juny el primer dels set Signature Events impulsats junt amb la World Design Organization, que atrauran més de dos milions de persones, 200.000 d’elles visitants estrangers.

Este projecte s’ha presentat al Saló de Cristall el passat 11 d’abril. Per a l’alcalde de la ciutat, Joan Ribó, este serà “un lloc de trobada al cor de la ciutat que ens permetrà unir disseny, creativitat i talent amb indústria, artesania i tecnologia”.

Com hem dit, este espai s’obrirà al mes de juny, un espai arquitectònic que “reflectix a la perfecció els valors del poble valencià: creativitat, talent, generositat, obertura, diversitat”. Ribó també va dir que  “València s’ha convertit en Capital Mundial del Disseny gràcies a la seua relació directa amb l’artesania, amb la indústria del moble, les arts gràfiques, la ceràmica, la indústria de la joguina, el calçat o el tèxtil”.

També hi assistiren a la presentació d’Àgora València la presidenta de l’Associació València Capital del Disseny, Marisa Gallén; el director de Capital Mundial del Disseny 2022, Xavi Calvo; el director de projectes de Capital Mundial del Disseny 2022 i arquitecte responsable d’Àgora València, Miguel Arraiz, i altres membres de la corporació.

El cost d’este pavelló es troba al voltant dels 470.000 euros.

Print Friendly, PDF & Email