Inaugurada l’Exposició del Ninot a La Marina

Inaugurada Exposició del Ninot / Inaugurada Exposición del Ninot

El passat 16 de juliol quedà inaugurada l’Exposició del Ninot 2021 en l’edifici La Base de La Marina de València. Esta mostra d’art efímer va obrir al públic el dissabte i romandrà oberta fins el pròxim 1 de setembre.

A l’acte d’inauguració acudiren l’alcalde de València, Joan Ribó; el regidor de Cultura Festiva i president de Junta Central Fallera, Carlos Galiana; també les Falleres Majors de València, Consuelo Llobell i Carla García, i les seues Corts d’Honor, i altres autoritats en l’edifici La Base, en la Marina de València.

D’entre els ninots que conformen l’exposició d’enguany trobem molts procedents dels que estaven emmagatzemats a Fira València des de març de 2020. Una situació motivada per les especials circumstàncies provocades per la Covid-19.

L’Exposició del Ninot acull 752 ninots: 376 grans i 376 infantils. El públic podrà visitar esta mostra d’art faller fins el 31 d’agost per als ninots infantils i l’1 de setembre per als majors.

Un canvi de seu obligat per la COVID-19

Degut a que el Museu de les Ciències es el lloc triat com a centre de vacunació, s’ha hagut de buscar una seu alternativa per a l’Exposició del Ninot, decidint-se per La Marina de València.

Venda d’entrades i horaris

Enguany la venda de les entrades es fa únicament per Internet per a evitar aglomeracions i problemes de distància social. El lloc web de venda d’entrades és http://exponinot.fallas.com/

L’horari de visita és de dilluns a dijous, de 10.00 a 20.00 hores, i de divendres a diumenge, de 10.00 a 21.00 hores.

Quant al preu este no varia respecte l’any passat.

Crida a la responsabilitat

L’Alcalde de la ciutat de València, Joan Ribó, va fer una crida a la responsabilitat col·lectiva en estos moments. Així, va dir que “és més important que mai continuar exercint la nostra responsabilitat col·lectiva i assumir els nostres compromisos amb tots els sectors creatius vinculats a la festa, amb el conjunt de la societat”.

La primera autoritat de la ciutat va afegir que “Eixa responsabilitat és la que ens permetrà tornar a fer Falles, que han de ser una celebració de la festa, de la creació, de la cultura; però, sobretot, ara més que mai, una celebració de la vida compartida”.

Ribó va incidir en la importància de la festa de les Falles i com s’ha notat la seua absència “perquè el temps de festa és el que ens ajuda a fixar la nostra vida en el món que ens envolta, i amb les persones que ens envolten. És el temps en què compartim sentiments i reforcem vincles, en què construïm i celebrem comunitat. I també és el temps durant el qual els nostres cerrers són la plataforma on tants sectors culturals ens transmeten la riquesa i la singularitat de la seua expressió creativa”.

Quant a l’Exposició del Ninot, va dir que és “una mostra que, enguany de manera especial, ha de servir per a reivindicar el treball dels artistes fallers que dona sentit a la nostra festa més universal”.

Un camí ple de suor i llàgrimes fins l’Exposició del Ninot 2021 de La Marina

Per la seua banda, el regidor de Cultura Festiva i president de Junta Central Fallera, Carlos Galiana, s’ha congratulat de que “després de moltes anades i tornades, de molt tornar i retornar i de començar una i mil vegades, enguany sí, tot comença amb esta Exposició del Ninot”. Un camí que “Sabeu ben bé tot el que ens ha costat arribar fins ací: sang, suor i llàgrimes. Moltes llàgrimes. I treball, molt de treball”.

Finalment, Galiana ha fet una crida a la responsabilitat perquè “la pandèmia encara és viva”. “Afortunadament no hem sigut responsables de cap brot. Si en alguna cosa hem ajudat els falleres i els fallers en esta pandèmia ha sigut a parar-la. I així hem de continuar. Actuant com fins ara: amb precaució i cautela. Hui sí que podem dir que comencen les falles de 2021. Unes falles històriques, inusuals, diferents, difícils, però, de segur, inoblidables”.

La Fallera Major reconeix el col·lectiu faller

La Fallera Major de València, Consuelo Llobell, va reconéixer el Col·lectiu faller perquè “Si estem hui ací inaugurant aquesta mostra d’art efímer, és evidentment gràcies a vosaltres. Gràcies al vostre treball, el vostre esforç, i gràcies a la vostra estima per les Falles”.

També va recordar els moments quan les grues carregaven les peces i es “desplantaven” les falles. I va destacà “la urgència i la necessitat que el que hem viscut ens done una lliçó de festa, tant a nosaltres com a les noves generacions que hi venen”. “Hem de cuidar i protegir a l’eix de les falles: la falla. Cada faller i cada fallera. I també cada administració. Perquè sense vosaltres, artistes, no seríem falles”.

Finalment va expressar el seu desig de que la inauguració de l’Exposició del Ninot 2021 a La Marina siga el l’inici “d’unes falles inoblidables, atípiques, diferents, però sens dubte, històriques”.

 

Fotografies: Armando Romero (JCF)
Print Friendly, PDF & Email