Skip to content

Les falles poden cobrar el 25% dels monuments el dilluns

12/03/2020
Joan Ribó - falles

L’alcalde de València, Joan Ribó, ha informat, després de la Junta de Protecció Civil, que el dilluns les comissions falleres podran començar a cobrar el 25% del cost dels monuments fallers, un total de 1’8 milions d’euros.

Ribó ha recordat que les Falles “és una indústria de primer ordre per a la ciutat, i no només pels monuments –que també- sinó per tots els sectors implicats: pirotècnia, floristes, empreses de muntatge de carpes, hostaleria, músics, i un llarg etcètera, i per suposat també tot allò que afecta al turisme”. Per això, “i davant d’una situació excepcional, ens calen mesures econòmiques excepcionals”.

Així, l’alcalde ha firmat una moció en què sol·licita “dos línies de crèdit excepcional per a empreses i comissions falleres, i l’ajornament d’impostos als negocis afectats”.

La moció d’Alcaldia

La moció d’Alcaldia s’especifica, “per l’excepcionalitat de la situació”, la petició als diferents organismes depenents de l’Administració General de l’Estat de bonificacions i ajornament dels impostos per part de l’Agència Tributària a les unitats de negoci afectades, així com bonificacions i ajornament de les quotes per part de la Seguretat Social a eixes mateixes empreses.

A més, se sol·liciten dos línies de crèdit excepcional de l’Institut de Crèdit Oficial: “una per a les unitats de negoci afectades, i una altra per a les Comissions Falleres”.

Print Friendly, PDF & Email