Skip to content

Ceballos i Sanabria plantaran la Falla Municipal Infantil 2021

26/06/2020
Ceballos i Sanabra - Falla Municipal Infantil 2021

Novament Ceballos i Sanabria han sigut seleccionats per a plantar la Falla Infantil Municipal, en este cas la de 2021. Esta tàndem també va ser seleccionat per a les falles no plantades de 2020. Amb la de l’any que ve, estos artistes hauran plantat onze vegades a la plaça de l’Ajuntament. Un equip que centra el seu treball al món de les falles infantils, la il·lustració, l’escultura i la conservació i restauració de béns del patrimoni cultural.

José Luis Ceballos García és llicenciat en Belles Arts i té un màster especialista professional en Conservació i Restauració de Béns Culturals. Per la seua banda, Francisco Sanabria Casado és llicenciat en Història de l’Art en Belles Arts per la UPV. Este equip ha plantat ininterrompudament a la Plaça de l’Ajuntament des de 2008 fins 2016.

El presupost i el comité seleccionador

El regidor de Cultura Festiva de l’Ajuntament de València, Carlos Galiana, es va mostrar molt satisfet pel procés de selecció i per la decisió presa pel comité seleccionador, de manera unànim. Un comité seleccionador integrat cinc persones proposades per diverses entitats falleres i del món de les arts i de la societat de la nostra ciutat.

L’obra tindrà un pressupost de 28.500 euros, estarà fet usant i té algunes de les característiques necessàries en esta crida a projecte, com ara l’aposta pels materials sostenibles, la singularitat i la sàtira.

Composició del comité seleccionador

L’historiador de l’art i mediador cultural del Consorci de Museus de la Comunitat Valenciana, Néstor Morente, a petició del Gremi d’Artistes Fallers de València; el dissenyador Luis Calabuig, com a representant de València Capital Mundial del Disseny 2022; Luis García Trapiello, a proposta del Consell Escolar de València; María Dolores Tamarit, com a ajudant de direcció artística de Payasospital, i la copresidenta de la comissió fallera l’Antiga de Campanar, Xelo Salavert Ruiz, a proposta de la Federació de Falles d’Especial.

En declaracions del diversos membres d’este comitè, Morente va indicar que “La falla seleccionada reunix tots els requisits que ha de tindre una falla i està a l’altura d’una festa que és Patrimoni de la Humanitat”. La singularitat va ser destacada per Calabuig  i García Trapiello. Per part seua, Salavert afirmà que “Serà una falla didàctica per excel·lència i permetrà adults i xiquets disfrutar d’ella”, i va dir que esta falla de Ceballos i Sanabria per a 2021 “té les suficients garanties per ser una gran falla en 2021”. Finalment, Tamarit va fer insistència en l’estil i la tècnica per pintar la falla.

A partir d’ara els artistes seleccionats, Ceballos i Sanabria, disposaran del temps necessari per elaborar un esbós del projecte definitiu de la falla municipal infantil 2021. Este esbós serà presentat al mateix temps que el de la falla gran.

Print Friendly, PDF & Email