Skip to content

Alejandro Santaeulalia plantarà la Falla municipal de 2021

26/06/2020
Alejandro Santaeulalia - Falla Municipal 2021

Finalment no tindrem “La Meditadora” com a falla de 2021, en haver-se decidit per un nou projecte, del qual s’encarregarà Alejandro Santaeulalia, el qual porta per lema “Protegeix allò que estimes”.

I és que el comitè seleccionador format per entitats falleres, artístiques i socials valencianes ha triat, per majoria, el projecte de Santaeulalia d’entre les quatre propostes presentades. D’esta manera la proposta de recuperar el monument previst per a les falles no celebrades de 2020 es queda sense efecte.

Alejandro Santaeulalia, format al taller de son pare, l’artista faller Miguel Santaeulalia, va crear el seu propi taller en 2000. En 2001 d’estrenà en a secció Especial a l’Antiga de Campanar. A l’any següent va obtindre el primer premi d’esta Secció al costat de son germà Pedro.

Santaeulalia plantarà per novena ocasió la falla municipal

Santaeulalia ja va plantar la falla municipal en 2003, 2005, 2006, 2007, 2009, 2010, 2012 i 2013, sempre col·laborant amb diferents artistes.

En esta novena ocasió en la qual plantarà a esta plaça de l’Ajuntament, ho farà al costat d’Antonio Segura, Dulk. Es tracta d’un artista urbà de reconeixement internacional.

El regidor de Cultura Festiva i president de Junta Central Fallera, Carlos Galiana, va destacar “la qualitat de totes les propostes presentades, que ens han permés visualitzar quatre grans falles dignes de ser la falla gran municipal de 2021”. El regidor també va valorar el procés de selecció, on els artistes fallers “han defensat amb molta passió i carregats d’arguments artístics inqüestionables”.

Pressupost i jurat

Per a 2021 hi ha un pressupost de 205.000 € per a esta falla d’Alejandro Santaeulalia. A més, l’aposta del comité ha sigut els materials sostenibles, la singularitat i la sàtira. Un comitè que ha sigut integrat per cinc persones proposades per diverses entitats falleres, del món de les arts i de la societat del Cap i Casal.

Composició comité:

Teresa Chafer, del departament d’Escultura de la UPV, a proposta del Gremi d’Artistes Fallers; el dissenyador Vicente Gallega, en representació de l’associació València Capital del Disseny 2022; el faller Rafael Hércules, per designació de la Interagrupació de Falles; José Montesinos, cap d’estudis i representant de l’Escola Superior d’Art Dramàtic, i Isabel López a proposta de la Junta del Col·legi de Publicitaris de la Comunitat Valenciana, del que és membre.

Valoració de la falla triada

Montesinos va declarar que el projecte triat “És una falla que m’ha fet tornar als meus anys de xiquet”. Per a Hércules ha sigut “la composició, el joc visual i el llenguatge plàstic i que trenca amb tot allò que hem vist en els darrers anys” el més destacable. Per part seua, López va indicar que la falla de l’any que ve “clicarà l’ull perfectament a la Capital del Disseny”. Per a Gallega, ho farà amb una “fantasia i una policromia” dignes de ressaltar. Finalment, Chafer va assegurar que “este projecte ha portat la tradició al disseny d’avantguarda”.

A partir d’ara els artistes seleccionats tindran el temps necessari per elaborar un esbós del projecte definitiu, que serà presentat juntament amb el de la falla infantil que firmaran Ceballos i Sanabria, triats en un procés similar.

Print Friendly, PDF & Email