La imatge gràfica de les Falles 2021 la crearan Diego Mir i Fase Studio

Imatge gràfica Falles 2021 / Imagen gráfica Fallas 2021- Carlos Galiana

Dimecres passat el jurat format a l’efecte va triar el projecte de Diego Mir i Fase Studio (Cristina Alonso Navarro i Raül Vicent Claramunt) per a dissenyar la imatge gràfica de les pròximes Falles 2021. El regidor de Cultura Festiva, Carlos Galiana, indicà que “faran un treball que, com els seus predecessors, serà recordat i reconegut com una mostra més de la qualitat de la cartelleria festiva en la nostra ciutat i com un exemple més del disseny valencià que ens ha conduït a ser la Capital Mundial del Disseny en 2022”.

Novament el procés que s’ha seguit per a triar el projecte gràfic, de les 49 propostes presentades, ha sigut una crida oberta a totes i tots els professionals del sector del disseny.

Galiana va destacar, davant la quantitat de 49 candidatures presentades, que és “una xifra que demostra el gran interés per firmar este treball, que és la targeta de presentació de la festa gran de València”. “Totes les candidatures contribuïxen a fer més gran les Falles i a posar la nostra ciutat en l’avantguarda del disseny.

Els autors de la imatge gràfica de les Falles 2021

Diego Mir (1979) és il·lustrador i dissenyador gràfic especialitzat en il·lustració per a premsa, cartells i identitat corporativa. Ha treballat per a The New York Times, The Wall Street Journal, The Economist, The Village Voice, El País Semanal, Grá‑ca, 20 Minutos, El Mundo, The Outpost, Público, el Palau de la Música de València, la Mostra de València i el mateix Ajuntament de València.

Fase Studio està conformat des de 2017 per Cristina Alonso Navarro (Yecla, 1984) i Raül Vicent Claramunt (València, 1982). Cristina Alonso és diplomada en Disseny Gràfic a l’EASD-València i en 2006 va fundar, junt amb Isaac Piñeiro, l’estudi de disseny Nadadora i ha treballat amb el dissenyador Dídac Ballester realitzant projectes d’identitat corporativa, disseny de publicacions i packaging.

Raül Vicent és diplomat en Disseny Gràfic a l’EASD de València i màster en Tipografia Avançada d’Eina pel Centre Universitari de Disseny i Art de Barcelona. Va formar part de l’equip de disseny de les revistes culturals Barcelonés i Madriz i ha realitzat diferents projectes com a dissenyador freelance per a clients com Cervesses Moritz i l’editorial Melusina. En 2013 va retornar a València per a treballar en l’estudi Pixelarte on ha desenvolupat projectes d’identitat corporativa, disseny editorial, packaging i web.

Composició del jurat

De manera concreta, el jurat d’enguany que ha decidit quin projecte serà la imatge gràfica de les Falles 2021 l’han integrat l’il·lustrador i dissenyador Elías Taño, a proposta de l’Associació de Professionals de la Il·lustració Valenciana (APIV); a proposta de COMUNITAD (l’Associació d’Empreses de Comunicació Publicitària de la Comunitat Valenciana), el director de Comunicació i Esdeveniments, Ismael Ledesma; Vicent Ramón, en representació de l’Associació de Dissenyadors de la Comunitat Valenciana (ADCV), i Dídac Ballester, responsable de la imatge gràfica de les Falles d’enguany, a més del regidor, la vicepresidenta de Junta Central Fallera Maria Tomás i la cap del servici de Cultura Festiva com a secretària del jurat.

2020 08 02 seleccio cartells Falles 2021 2
Jurat
Print Friendly, PDF & Email